Hiába a szövetségesek figyelmeztetése, az ukránok bejelentették, hogy továbbra is támadni fogják a Krímet

2023. július 25. 18:00

Még az amerikaiak sem támogatják, hogy az ukránok Oroszország területét támadják, de úgy látszik, ez nem érdekli Zelenszkijéket.

2023. július 25. 18:00

Az ukrán erők szükség esetén továbbra is csapást mérnek az oroszok által megszállt Krím-félszigetre és a Krími hídra is azzal a céllal, hogy megzavarják az ellenséges logisztikát – jelentette ki Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a CNN amerikai televíziónak.

„Ezek a célpontok mind hivatalosak, mert eltalálásuk csökkenti az oroszok harci képességét ellenünk, és segít megmenteni ukránok életét” – hangsúlyozta a tárcavezető. Úgy vélte, normális taktika zavarni az ellenség logisztikai útvonalait, így akadályozva, hogy több lőszerhez, üzemanyaghoz, élelemhez és egyebekhez jussanak csapataik. 

 

Tehát ezt a taktikát fogjuk alkalmazni ellenük”

 

– szögezte le Reznyikov az interjúban, amelyet az Ukrajinszka Pravda közölt.

Volodimir Zelenszkij elnök a múlt héten azt mondta, hogy a Krími híd legitim célpont Ukrajna számára, mert az orosz erők fegyvereket szállítanak rajta. Legutóbb egy héttel ezelőtt érte támadás a hidat.

Szerhij Cserevatij, az ukrán erők keleti haderőcsoportjának szóvivője egy keddi tévéműsorban azt erősítette meg, hogy

 az ukrán hadsereg már vetett be kazettás lőszert a Donyeck megyei Bahmut környékén, 

 

amelyet az orosz erők hónapok óta hevesen támadnak, de mostanáig nem sikerült bevenniük. Olekszandr Prokugyin, a dél-ukrajnai Herszon megye kormányzója arról adott hírt a Telegramon, hogy az orosz erők napközben tüzet nyitottak a régióra, aminek következtében egy nő és egy idős férfi életét vesztette.

***

Nyitókép: ANDRE PAIN / AFP

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik