Az erdélyi magyarság egy évszázada megaláztatásban él

2023. július 11. 06:08

A magyarok mégsem reagáltak erőszakkal, mint a nagyon is nyugat-európai írek, baszkok.

2023. július 11. 06:08
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Ebben a megaláztatásban él egy évszázada az erdélyi magyarság - és nem reagált erőszakkal mint a nagyon is nyugat-európai írek, baszkok, korzikaiak. Ennyit a keleteurópaizásról. Ennyit egyben egyes értelmiségi köröknek is, akik soha nem látták a román valóságot, ki akar kin uralkodni, melyik állam nem tűr meg egy emlékhelyet sem otromba beavatkozás nélkül? Ha valahol nincs jogállam az EU-ban, az Románia, még sincs más út, mint a joghoz fordulni. ”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JohnnyBeGood
2023. július 12. 09:33
Talán keményebbnek kellene lenni és nem beszarva élni...persze még itt, Magyarországon sem tudtunk rendet tenni, a kommunista gyilkososk és pereputtyuk vígan éldegél a tőlünk lopott pénzből.
connorj
2023. július 12. 02:10
Nincs más út mint OPTIMUS-FŐVEZÉR-hez fordulni. De segíteni csak Ő tud: https://m.youtube.com/watch?v=kHoGMjR2nYc
ekeke1
2023. július 11. 16:07
"Az erdélyi magyarság egy évszázada megaláztatásban él" Bocsánat, de melyik, Trianonnál határon kívül szorult magyar kisebbség nem? Egyedül az Őrvidék magyarjait kárpótolták némileg 1955 után, miután a szovjetek elhagyták Ausztriát, az életszínvonaluk növekedésével.Cserébe mára szinte teljesen feladták magyar identitásukat. De a többi...
Welszibard
2023. július 11. 09:24
Nyilvánvaló a román nacionalista provokáció. Az is teljesen nyilvánvaló, hogy a román TV, a rendőrség szembe megy a jogállamisággal, hisz egyszer már bírósági úton megállapították, hogy a magyarok által 100 év alatt sok munkával létrehozott temető nem román temető. ott semmi helye nincs erőszakkal odatett román kereszteknek és emlékműveknek. Miért nem dolgoznak és csinálnak maguknak másutt egy emlékhelyet a román nacionalisták? Könnyebb zabrálni a más munkáját? A jogállami helyzet sürgős rendbetételére van szükség Romániában, mielőtt teljesen átvennék Ukrajna - háborúhoz vezető - diszkriminatív nemzetiségi politikáját. Nem volt elég a trianoni rablás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!