Padlóra küldheti a vegán mozgalmakat a csirkemell-csipsz és a marhabelsőség-tabletta

„A steak már nem a súlyemelő alfahímek reggelije, hanem a hormonrendszerüket egyensúlyban tartó nőké.”

Az ügyben megszólalt Spanyol Nemzeti Húsipari Szövetség is.
A Spanyol Nemzeti Húsipari Szövetség (ANICE) bírálta a spanyol kormány új rendeletét, amely jelentősen korlátozza a hús és húskészítmények jelenlétét az iskolai étkezésben – írja a Világgazdaság.
Szerintük ez felborítja az állati és növényi eredetű élelmiszerek egyensúlyát, ami különösen fontos lenne a gyermekek növekedési szakaszaiban.
Az ANICE szerint
a húsfogyasztás heti egy, feldolgozott hús esetében pedig havi két adagra korlátozása táplálkozási hiányosságokat okozhat, mivel az állati fehérjék, a vas és a B12-vitamin nélkülözhetetlenek a gyerekek megfelelő fejlődéséhez.
Az ANICE szerint több tanulmány is arra utal, hogy a vegetáriánus étrend komoly kockázatot jelenthet a magzatok és gyermekek agyi és testi fejlődésére nézve. Hangsúlyozták, hogy a vas, cink és B12-vitamin pótlása önmagában nem elég a hiányok megelőzésére, így az állati fehérjében szegény étrend nem tekinthető biztonságosnak a gyermekek számára.
Nyitóképünk illusztráció. Forrás: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP
Ezt is ajánljuk a témában
„A steak már nem a súlyemelő alfahímek reggelije, hanem a hormonrendszerüket egyensúlyban tartó nőké.”