Nincs kegyelem: brutális orosz támadás érte Kijevet (FOTÓ)

2024. július 08. 12:32

Sok a halott és a sebesült. Találat érte a legnagyobb gyermekkórházat is.

2024. július 08. 12:32

Nyitókép: Képernyőfotó

Oroszország július 8-án, hétfő reggel rakétatámadást indított Ukrajna ellen, ez volt a második ilyen nagyságú csapás az elmúlt néhány órában – írta a Kyiv Independent.

Többek között Kijev, Dnyipro, Szlovjanszk, Pokrovszk és Kramatorszk került támadás alá. A jelentések szerint legalább 29 ember meghalt és több mint 50 megsebesült – közölte Ihor Klimenko belügyminiszter.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig arról számolt be, hogy

 mintegy 40 különböző típusú rakétát lőttek ki Ukrajnára rövid idő alatt.

A Telegramon több olyan bejegyzés is megjelent, melyek kamerafelvételekre hivatkozva arról írtak,hogy a rakéták délelőtt 10 óra körül léptek be az ukrán légtérbe, sőt, még Kinzhal ballisztikus rakéták kilövését is észlelték.

A Kyiv Independent helyszíni tudósítói szerint Kijevben több mint 10 robbanást lehetett hallani,

találat érte az Ohmatdit gyermekkórházat is, 

amely Kijev egyik legnagyobb gyermekkórháza. 

A külvárosban aktív volt a légvédelem – ismertette Vitalij Klicsko főpolgármester. A város vezető hozzátette, hogy Szolomjanszkij körzetbe orvosi segítséget is hívtak. 

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

 

 

Összesen 317 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. július 10. 10:18
Amúgy Orbán a hibás! Ha nem akarna egyre szélesebb béketábort szervezni, akkor az amcsik békésen háborúztatnák a szlávokat a világ végéig... Mint irak meg irán '80-asban.
Beszélgető
2024. július 10. 10:13
A bulldog pofájú ukrán tetű azt bírta mondani, hogy amikor a krimi civileket bombázták, az azért legitim, mert ott nem lenne szabad civileknek lenni!! podoljak a rohadt kurva anyád!
MaBaker
2024. július 09. 20:06
Most bezzeg sírnak az ukik, de amikor belgorodi játszótereket meg szevasztopoli strandokat bombáznak, akkor az csak önvédelem.
kiss.istvan770
2024. július 09. 00:22 Szerkesztve
The New York Times 2024. július 6 Ukrajnában egy külföldi katonai egység orosz hadifogjot lőtt agyon: "Órákkal az augusztusi kelet-ukrajnai csata után egy sebesült és fegyvertelen orosz katona átkúszott egy majdnem megsemmisült árkon, és segítséget kért fogvatartóitól, a nemzetközi önkéntesekből álló egységtől, amelyet egy amerikai vezet." "a katona tört angol és orosz nyelven fordult orvosi segítségért." "egy katonatársa ... az orosz katonát hasba lőtte. Leroskadt, még mindig lélegzett. Egy másik katona ... fejbe lőtte" "A The Times az ukrán katonai protokollnak megfelelően hívójeleik alapján azonosítja a frontkatonákat. SEMMILYEN JOGSÉRTÉSÉRT NEM EMELTEK VÁDAT." A cikkben még másik két hadifogoly meggyilkolásáról is szó esik. www.nytimes.com/2024/07/06/world/europe/ukraine-russia-killings-us.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!