Magyarország elleni harcra szólít fel a Demokrata Párt elnöke

2024. február 26. 10:25

A szélsőségesen magyarellenes Elly Schlein szerint nem szabad feladniuk a küzdelmet a brutális támadásban résztvevő antifa aktivista, Ilaria Salis védelme érdekében.

2024. február 26. 10:25
International Day for the Elimination of Violence against Women demonstration in Rome

Tovább kell harcolnunk, hogy ne hagyjuk magára Ilaria Salist – jelentette ki Elly Schlein, az olasz Demokrata Párt elnöke az Il Foglio tudósítása alapján. A politikus korábban még egy teljesen érdektelen EP-vitát is lerendezett annak érdekében, hogy szidhassa a magyar kormányt és Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt.

A szélsőségesen magyarellenes Schlein rendszeresen kritizálja a magyar kormányt, ám az új fejezetet nyit, hogy a brutális támadásban résztvevő antifa aktivista védelmében hívja harcba követőit.

Nem ez az első eset, hogy olasz baloldaliak kiállnak Ilaria Salis mellett: az egyikük szerint nem az a lényeg, hogy a Budapesten raboskodó szélsőbaloldali bűnös vagy ártatlan, hogy összevert-e két „neonácit” az utcán vagy sem.

Az Északi Liga legutóbbi eseményén Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettest is megkérdezték az ügyről, ám a politikus leszögezte, nem avatkozik más országok belügyeibe.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Riccardo De Luca

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. február 27. 16:59
A szélsőségesen magyarellenes Elly Schlein szerint nem szabad feladniuk a küzdelmet a brutális támadásban résztvevő antifa aktivista, Ilaria Salis védelme érdekében." Elly Schlein zsidó, akárcsak Rosa Luxemburg, aki 1918 decemberében ezt írta: „Az emberiség legmagasabbrendű eszméi nevében, ellenségeinkkel szemben ez a jelszó: nyomd ki a szemét, térdelj a mellkasára!” egy vérből valók vagynak!
Bendzsó Boy
2024. február 27. 09:57
Aki idejön és megpróbál verekedni annak el kell törni mind a két kezét kiverni az elülső fogait, és kivágni őket a határon! Örökre kitiltani az országból, ha csak ebből értenek,a balos rohadékok! Nem kell eltűrni az ilyen demokrata??? kurvák fenyegetőzését!
alexandrosz-2
2024. február 27. 07:43
Micsoda egy koszhadt génhibás zsidó ez is!
Martell 2
2024. február 26. 19:42
De rusnya zsidó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!