Magyar György mindent megtesz az antifa Ilaria Salis szabadságáért

2024. február 20. 09:54

A védelem kétségbe vonja mindazokat a közvetett bizonyítékokat, amelyek az ügyészség szerint Salis bűnösségét támasztják alá. A sztárügyvéd szerint a kormány megpróbál politikai haszonra szert tenni az esetből.

2024. február 20. 09:54
Magyar György

Interjúban reagált Magyar György az olasz igazságügyi miniszter kritikájára, aki azt mondta, a család és a védelem hibájából egy évet elpazaroltak Ilaria Salis ügyében – írja a La Stampa. A brutális támadásban résztvevő szélsőbaloldali olasz antifa sztárügyvédje hangsúlyozta, ő csak olyan kérelmet terjeszthet elő, amellyel az ügyfele egyetért, márpedig Salis kizárólag olaszországi házi őrizetet akart, mert aggódott a biztonsága miatt, ha Magyarországon marad. Mára az aktivista azt mondja, „elfáradt" a börtönben és „hajlandó" elhagyni.

A védelem kétségbe vonja mindazokat a közvetett bizonyítékokat, amelyek az ügyészség szerint Salis bűnösségét támasztják alá. Emellett irodánk gondosan előkészített dokumentációt fog benyújtani a bíróságnak, hogy házi őrizetet kérjen. Mindent megteszünk, hogy a letartóztatását a lehető leghamarabb feloldják

– jelentette ki Magyar György, aki korábban büszke antifasisztának nevezte Salist.

A sztárügyvéd hozzátette, szerinte problémát jelent, hogy a kormány politikai haszonra akar szert tenni ebből az esetből, ám ez nem befolyásolhatja a bíróságot. Tegyük hozzá, valójában Salis és családja okozott kisebb diplomáciai bonyodalmat, amikor a magyarországi börtönkörülményeket kritizálta, ám ezt azóta tisztázták a felek.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salmonella
2024. március 22. 22:14
Gyurinak a fejére kellene odab.szni kb. akkorát, mint amekkorát arra a szerencsétlen emberre mértek ezek a gyáva férgek. Utána kezdje mentegetni őket.
survivor
2024. február 23. 17:23
BTW: Mindenkinél legyen legális önvédelmi eszköz-sétabot- és mindenki hordjon bukósisakot, valamint csoportosan járjanak , terepszínű gyakorló ruhában....
survivor
2024. február 23. 17:21
Nem kell vádat emelni. Meg kell beszélni Kolompárral és Olajossal , hogy az utcán elkapják...... És a rendőrség majd laaaaassssaaan jön ki, amíg mindketten befejezik az aktust.
survivor
2024. február 23. 17:18
Nem kell elítélni. Elég ha megveretik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!