Von der Leyen csúnyán elszámolta magát: a tévedése földindulást hozhat az Európai Unióban

2024. október 02. 09:28

Bár az Európai Bizottság elnöke biztos benne, hogy egy út van a migráció kérdésében és Ukrajna ügyében, a jobboldali pártok sikere azt mutatja, hogy Ursula von der Leyen téved.

2024. október 02. 09:28
VON DER LEYEN, Ursula

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke meg van győződve arról, hogy a migrációs és Ukrajna-politikájának nincs alternatívája, pedig valójában éppen ezek a kérdések azok, amelyek a jobboldalnak egyre több választási sikert hoznak Európa-szerte – írja a Die Tageszeitung.

A jobboldali táborban győzelmi hangulat uralkodik Marine Le Pentől Orbán Viktorig, a Patrióták Európáért pedig megerősödve érezheti magát az Európai Parlamentben

– mutat rá a beszámoló.

A szerző megemlíti, hogy „nacionalisták és jobboldali populisták” kormányoznak Magyarországon, Olaszországban és Hollandiában, Franciaországban támogatják az ellentmondásos új kabinetet, Németországban egyre erősebbek, és immár Ausztria sem kivétel.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 02. 12:05
www.antropozofus.hu/ablak-a-vilagra/csibe-es-ember/
pandalala
2024. október 02. 12:00
' ejj, ejj, megdöglött a ló, pedig még annyi sok ötletem lett volna!! ' .... :-DDDD
democRATS
2024. október 02. 11:57
Már az is tévedés, hogy fonderlejen tud számolni... Nomstop hazudik a sajtó.
Dixtroy
2024. október 02. 11:31
Az lehet, hogy a konzervatívok előretörnek, de a zöld-vörös-kék moslék még mindig át tud annyi embert baszni, hogy különböző hatalmi tákolmányokban csak ők adják elő a frankót. Amíg a nevében konzervatív, de seggét a komcsiknak széttárt kereszténydemokraták nem térnek észhez, addig nem is lesz változás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!