Magyarország és Ausztria létrehozza Európa erődjét – senki sem léphet be engedély nélkül

2024. október 01. 11:45

A legnagyobb német napilap szerint a migrációs politikában egyre erősebbek az Európai Unió jobboldali országai, amelyek így keményebb irányvonalat diktálhatnak.

2024. október 01. 11:45
null

Nyitókép: AFP/Alex Halada

Az Európai Unió azért intézi el egy vállrándítással az osztrák választási eredményeket, mert már megszokássá vált: hét uniós országban jobboldali, populista, az EU ellen uszító pártok nyertek az elmúlt években – írja a Süddeutsche Zeitung, amely kiemeli, a Patrióták Európáért a harmadik legnagyobb frakcióvá emelkedett.

Orbán Viktor és Herbert Kickl Európa erődjét akarják létrehozni, ahová senki sem léphet be engedély nélkül

– állítja a szerző, aki úgy véli, a migrációs politikában az EU jobboldali országai kritikus és növekvő tömeget alkotnak, amely egyre keményebb irányvonalat diktálhat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. október 01. 15:01
"Keményebb irányvonal"...inkább reális, a schengeni szabályoknak is megfelelő - és életmentő, országmentő irányvonal!
ördöngös pepecselés
2024. október 01. 14:55
ez a cikk tökéletesen szemlélteti azt, hogy az EU ránk akarja erőltetni a migrációt(a genderkorcsulást és a háborút is) pont úgy ahogy a Fidesz állította akkor amikor elkezdték elvonni pénzeinket. A ellenzék pedig a magyarok ellenségeinek az oldalára állt és pislog a Fidesz kétharmadok után.
Skywalker_bp
2024. október 01. 14:52
Akkor emiatt épül Vitnyéd-Csermajor-ban menekültszálló, amit Orbán eddig tagadott. Meddig fogjátok még tagadni? Most már úgyis kiderült
gytn
2024. október 01. 14:49
Az a baj, hogy ennek ellenére a 27 tagországból 25-ben szélsőbalos szivárványkormányok irányítanak. Amúgy szép munka volt a Süddeutsche részéről ekkora marhaságot leírni: "Európa erődjét akarják létrehozni, ahová senki sem léphet be engedély nélkül".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!