Végre lépne az illegális migránsok ügyében Németország, de akad, akinek ez nem tetszik

2024. október 03. 16:04

Forronganak a padlón lévő kormánypártok, a zöldek és a szociáldemokraták egy része is visszafordulna az úton.

2024. október 03. 16:04

Nyitókép: Jason Tschepljakow / AFP

Németországban egyre nagyobb az elégedetlenség a kormány szigorúbb menekültpolitikájával kapcsolatban, amit egyes „menekültbarát törvényhozók” próbálnának enyhíteni – tájékoztat az utóbbi körrel alig leplezetten szimpatizáló Euractiv

Ismert, a német kormány a közelmúltban bekövetkezett terrorista támadások és a társadalmi nyomás hatására radikális intézkedéseket vezetett be a migráció szabályozására.

 A Zöld Párt egyik vezető képviselője, Julian Pahlke azonban elmondta, szerinte a nemzetközi jog és az emberi jogi egyezmények is veszélyben kerültek a viták kapcsán.

Ezt is ajánljuk a témában

A Szociáldemokraták (SPD), a Zöldek és a Liberálisok (FDP) alkotta koalíció nem csak a határellenőrzések szigorítását tervezi, hanem azt is, hogy megvonja a támogatásokat néhány elutasított menedékkérőtől, sőt, újraindítja a deportálásokat a tálibok által uralt Afganisztánba. 

Csakhogy ez nem mindenkinek tetszik. A cikkben megszólal Pahlke, aki négy évig dolgozott a Földközi-tengeren menekülteket mentő csapatokban, és mint a szerző fogalmaz, „nem kíván csendben maradni”. Több más zöld politikus is kifejezte csalódottságát a párt által delegált két miniszternek, Robert Habecknek és Annalena Baerbocknak a szigorúbb migrációs intézkedésekkel kapcsolatos támogatása miatt.

A cikk kitér arra is, hogy a párt ifjúsági szárnyának vezetői a múlt héten kollektíven kiléptek a pártból, tiltakozva a baloldali irányvonal elgyengülése miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Pahlke szerint ez egyértelmű figyelmeztetés, hogy a Zöldeknek változtatniuk kell a migrációs politikájukon. Vagyis vissza kell térni a bevándorlás egyértelmű támogatása mellé, ami a politikus értelmezése szerint megakadályozhatná a támogatottságuk további csökkenését. Érdemes megjegyezni, már nem sok maradt belőle.

A német kormányzó Szociáldemokrata Párt (SPD) is megosztott a migrációs politika kérdésében: Frank Schwabe, az SPD képviselője az úgynevezett ruandai modell keretében új elképzelést dolgozott ki, ami az EU számára lehetőséget adna arra, hogy az ENSZ felügyelete alatt külföldön dolgozza fel a menekültkérelmeket. Hiába a megosztottság, Schwabe egyelőre kitart az ötlet mellett.

Az SPD-n belül 13 000 tag írta alá azt a nyílt levelet, amelyben a pártvezetést azzal vádolják, hogy „embertelen narratívákat” és a szélsőjobboldal politikai pozícióit vették át.

Hakan Demir SPD képviselő és 34 másik parlamenti képviselő nyíltan kritizálta a kancellár migrációs politikáját, mondván, az „rossz irányba halad”. Demir szerint a koalíciónak most meg kell határoznia, hol húzódnak a határok a a szigorítás terén.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000103
2024. október 03. 17:29
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­­k­e­l­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­z­e­­­x­i­­ ­p­­­u­­n­­c­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
atti64
2024. október 03. 16:58
SZOPJÁTOK LE A MIGRANSOKAT FASZOPO NEMETEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zrx8
2024. október 03. 16:51
Segíteni kellene a német(országi) zöldeket a koncentrációban.
backstablive
2024. október 03. 16:37
Pahlke a kurva hazaáruló retkes prostitualt anyàd aki kiszart.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!