Ukrán kémeket fogtak el a litván határon, megdöbbentő célja volt az akciójuknak

2024. október 03. 10:37

Oroszország és a NATO határán érték őket tetten.

2024. október 03. 10:37

Nyitókép: MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

Az FSZB jelentése szerint ukrán kémeket fogtak el az orosz–litván határon. A biztonsági szolgálat közleménye alapján az ukrán hírszerzés ügynökeit akkor tartóztatták le, amikor megpróbáltak illegálisan behatolni Oroszország területére Litvánia felől – foglalta össze mai cikkében a Magyar Nemzet.

Az FSZB szerint az ukrán katonai hírszerzés (GUR) feladata volt, hogy információkat szerezzen az orosz–litván határ védelmi rendszeréről. 

A cél az volt, hogy megkönnyítsék további ügynökök beszivárgását és egyéb bűncselekmények végrehajtását orosz területen 

– írja a RIA Novosztyi hírügynökség.

A művelethez az ukrán titkosszolgálatok egy ukrán állampolgárt használtak fel, aki a litván határ menti lakosoktól gyűjtött információkat, valamint technikai eszközöket alkalmazott a felderítéshez.

Az FSZB szerint a művelet másodlagos célja egy kiskorú orosz állampolgár elrablása és kicsempészése lett volna Oroszországból. A gyermek apja az ukrán katonai hírszerzés tagja lehetett.

A Kalinyingrádi területen működő FSZB nyomozó osztálya kémkedés miatt büntetőeljárást indított a letartóztatott személyek ellen, akiket előzetes letartóztatásba helyeztek.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. október 03. 13:19
Ideges vagy tolvaj bácsi nincs határuk? az amerikaiaknak sincs határuk velünk mégis szarrábombázták a Szabolcs utcában aházunkat nem határ kérdése hanem repülőgép, hülye tolvajbácsi itt alattam hárommal. Nemhogy az amerikai nagykövet alatt lennél egyel.-
Krupp Skya
2024. október 03. 13:14
Ukránok ilyet nem csinálnak Tripperes fasszal basznak, órát összeszednek, de Oroszországba nem szivárognak be, inkább kifelé Ukrajnából Kovács Ubul bácsi a megmondhatója aki Gyurcsány együtthatója meg hétoja csak Ubul bácsi igazat mond reggel éjjel megeste. débe kicsit hazudik, mert csak így kap ebédet az ÁVH-tól akiknek dolgozik.
nibiru
2024. október 03. 12:52
Szóval provokálnak... Tanultunk Kassa bombázásáról...csak ,hogy életben tartsák a háborút...
o1gtolvaj-3
2024. október 03. 12:49 Szerkesztve
Az oroszok biztosan tudjak mit kerestek ott az ukranok, minkozben hataruk sincs a litvanokkal. kurva anyadat propagandista Magyar nemzet meg nevtelen firkasz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!