Ukrajna adott egy újabb pofont a jogállamiságnak: nyelvfelügyelők álltak munkába

2024. október 27. 08:15

Mindezt a tolerancia nevében!

2024. október 27. 08:15
null

Nyitókép: Getty Images / SimpleImages

A Kárpátalja.ma beszámolója szerint október 28-án kezdik emg munkájukat az első önkéntes nyelvfelügyelők Ivano-Frankivszkban. Mindezt Ruszlan Marcinkiv, a város polgármestere árulta el egy interjúban.

Ezt is ajánljuk a témában

A politikus elmondása szerint a nyelvfelügyelők nem fogják büntetni az orosz nyelv használatát. Az lesz a feladatuk, hogy

toleránsan ösztönözzék az embereket az államnyelv alkalmazására. 

Ennek érdekében népszerűsítik majd az ukrán nyelvtanfolyamokat, szórólapokat osztanak ki, ellenőrzik a nyelvi jogszabályok betartását vagy oktatási tevékenységekben vesznek részt.

A polgármester szerint az önkéntesek között sok fiatal van. „Arra számítottam, hogy főleg idősebbek fognak jelentkezni, de sok a fiatal, progresszív önkéntes. Érdekes módon egyharmaduk belső menekült” – mondta Marcinkiv.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. október 27. 11:09 Szerkesztve
Az ukrán rezsim a söpedéknek is a legalja. Már nem hiszem, hogy elég lesz a tűzszünet stb.. Kapitulálásig kell mennie a ruszkiknak ilyen undorító, sovén geci pöceállam ellen.
Vasalo
2024. október 27. 10:59
Nemcsak Ukrajnában de a minta Németországban is Trusted Flagger fedönev alatt a kommunista belügyminiszter N. Fraezer besugo seregeket toboroz. Ezek nemcsak a nyelvet ( gender nyelvezet), de a tartalmakat is monitorozzák és jelentik.
sexykitty-5000126
2024. október 27. 10:48
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­­k­­e­­­l­­d­­­ ­a­­ ­­s­z­­e­x­­­i­­ ­p­­u­­­n­­c­­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
nnjohn
2024. október 27. 10:43
Eljött az idő, hogy Ukrajnából az elorozott területek visszakerüljenek a valódi ŐSLAKOS népekhez. Aki nem becsüli meg az őslakos népeit sem, azok nem érdemlik meg az ebül szerzett földet....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!