Ujjonganak a németek, miután csökkent a menedékkérők száma

2024. október 09. 20:20

Nancy Faeser belügyminiszter szerint bevált a szigorúbb bevándorláspolitika.

2024. október 09. 20:20

Nyitókép: Német rendőrök igazoltatnak papírok nélküli migránsokat a lengyel-német határnál 2023. október 11-én  /  fotó: JENS SCHLUETER / AFP

Tavalyhoz képest 23 százalékkal esett vissza idén a menedékkérelmek száma Németországban. A német belügyminiszter ezt úgy értékelte, hogy sikeresnek bizonyult a bevándorláspolitika szigorítása. Nancy Faeser közölte: folytatni fogják a hatósági fellépést az illegális bevándorlás ellen, és a lehető leggyorsabban be fogják vezetni az új Közös Európai Menekültügyi Rendszert – írja az Euractiv.

Németország szeptemberben visszaállította a német határokon a személy- és áruellenőrzést, ideiglenes mentességet kérve a schengeni térség szabad belső határainak ellenőrzési szabályai alól.

A Német Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal által kedden közzétett adatok szerint vélhetően ezzel összefüggésben a menedékkérelmek száma is csökkent:míg egy évvel ezelőtt, 2023 szeptemberében 27,889, úgy

idén szeptemberben már csak 18,113 külföldi kért menedékjogot a német állam területén.

A berlini kormány gyorsított menekültügyi eljárások bevezetését tervezi, hogy a menedékjogra nem jogosultakat minél hamarabb vissza tudja küldeni az első biztonságos uniós országba, ahol először léptek az EU területére.

Ezzel együtt továbbra is Németország az az uniós ország, ahová a legtöbb migráns szeretne eljutni, a legtöbb menedékkérelmet itt nyújtják be, 

idén eddig 171 ezer menedékkérelmet nyújtottak be a német hatóságokhoz.

Friedrich Merz, a CDU vezetője úgy vélte, a német ellátórendszer továbbra is túlterhelt, ezért a bevándorlók számának további csökkentése, így a dublini szabályok értelmében az első biztonságos országból Németországba igyekvő migránsokat már a német határról vissza kellene küldeni. 

Ezt is ajánljuk a témában

--

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tikkadt-szocske
2024. október 09. 22:21
Mi a cél? Dzsörmönibe minél kevesebb, a többieknek annál több migráns? Akkor is, ha nem akarják? Ezt ájrópai demokráciának hívják? Ihr schafft das?
Obsitos Technikus
2024. október 09. 22:11
Na akkor mostantól tiétek az összes ukrán.
Dixtroy
2024. október 09. 21:50
"a lehető leggyorsabban be fogják vezetni az új Közös Európai Menekültügyi Rendszert" Ami nyilván megint a kvóták lesznek csokibatyuban, eszükbe sincs a külső határt védeni, és áldozni rá, csak ide akarják baszni nekünk azokat, akik nem kellenek nekik.
basti64
2024. október 09. 21:01
És ezt sikerként könyveli el ez a banya, hogy 200.000 migráns helyett csak kb. 171.000 jött be??? Ebben az évben eddig??? Ha a kétméteres árvíz helyett csak 171 cm magas víztömeg árasztja el az országot, akkor már ne is védekezzünk??? Csak a NULLA illegális migráns (lenne) évente a siker! De ezek a teszefosza húgyagyúak mindent elkúrnak! Nem kicsit...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!