Újabb iszlamista vezetővel végeztek az izraeli erők

2024. október 11. 10:16

Az IDF jelenleg három fronton is harcol: a Gázai övezetben, Libanonban és Ciszjordániában, ahol megölték az Iszlám Dzsihád egyik parancsnokát.

2024. október 11. 10:16

Nyitókép illusztráció. Fotó: Nir Keidar / ANADOLU / AFP

Pénteken, jóm-kipúr, a zsidó vallás legszentebb ünnepnapjának előestéjén is rakétákkal és drónokkal támadták Izraelt. Az IDF három fronton harcol: a Gázai övezetben, Libanonban és Ciszjordániában, ahol megölték az Iszlám Dzsihád egyik parancsnokát.

Többen megsebesültek, s egy thaiföldi vendégmunkás életét vesztette a libanoni határnál Jiron kibucban, amikor a Hezbollah Libanonból páncéltörő rakétákat lőtt a szomszédos izraeli településre péntek reggel.

A légvédelmi szirénák néhány órával a kora este beköszöntő legszentebb zsidó ünnepnap, a jóm-kipúr előtt is megszólaltak Izraelben.

Északon Akkó és környékén, a Haifai-öböl vidékén menekültek az óvóhelyekre, délen pedig a Gázai övezettől északra fekvő Askelonban, ahol az izraeli hadsereg (IDF) jelentése szerint egy támadó drón veszélyeztette a civileket.

Haifa környékére mintegy húsz rakétát indítottak Libanonból, melyeket a Vaskupola légvédelmi rendszer elfogott. Egy rakétaszilánk kisebb károkat okozott a Haifa melletti Kirjat Bialik iparnegyedében.

Ezt is ajánljuk a témában

Az elődjével még augusztusban végzett az IDF

Az IDF jelentése szerint csütörtökön légicsapásban megölték az Iszlám Dzsihád terrorszervezet helyi vezetőjét Ciszjordániában, a Túl-Karm melletti Núr Sámsz nevű menekülttáborban.

Muhammad Abdullahot azután választották az ottani egységek vezetőjévé, hogy elődjét, Muhammad Dzsabert augusztus végén egy fegyveres összecsapásban megölték az izraeli erők.

Az IDF szóvivője azt közölte, hogy Abdullah felelt az Iszlám Dzsihád szervezéséért, több támadásért, melyek során robbanóanyagot is bevetett izraeli csapatok ellen. Az IDF katonái félautomata karabélyokat, töltényeket és katonai mellényeket találtak a helyszínen.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000108
2024. október 11. 11:55
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­­k­e­­l­d­­­ ­­a­­ ­­s­­­z­­­e­­x­i­­­ ­p­­­u­­n­c­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Héja
2024. október 11. 11:53
Terrorvezérek puszuljanak. Vagy bujkáljnak egy betonpincében. De meg az sem életbiztosítás...
Tasi János
2024. október 11. 10:57 Szerkesztve
Ezek a Bolygó söpredéke! Ezek nem "harcolnak", hanem a legnagyobb élvezettel MÉSZÁROLNAK, méghozzá válogatás nélkül! Nőket, gyerekeket, öregeket egyformán! youtube.com/watch?v=ucfxj-faTWI youtube.com/watch?v=bFEurGy05ps&rco=1 És aki azt hisz, ezek zsidók, az qrwanagyot téved! Ezek a zsidók itt: youtube.com/watch?v=s5o0QJ3xYVg
fenris
2024. október 11. 10:44
Ennek sose lesz vége. Arra kéne odafigyelni, hogy a ruszki-uki konfliktusnak viszont vége legyen. Mivel már a fiatalság elméjét megmérgezte az uki rezsim, nem maradhat, kell egy új, épelméjű vezetés, ami kiöblíti belőlük a soviniszta szart
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!