Tragédia az Egyesült Államokban: heten életüket vesztették, mikor egy sziget kikötői sétánya összeomlott

2024. október 20. 08:21

A tragédia McIntosh megyében, a Sapelo Island Visitors Centerből induló kompnál történt.

2024. október 20. 08:21
null

Nyitókép forrása: A Minorcan Mullet Youtube-oldala

Legkevesebb hét ember vesztette életét szombaton az Egyesült Államokban, miután összeomlott egy kompkikötő egy része a Sapelo-szigeten – jelentette a BBC a helyi hatóságok közlése alapján. A baleset Georgia állam területén történt, egy kevéssé ismert szigeten, amelyet egykor felszabadult fekete rabszolgák alapítottak. Ma már csak néhány tucat ember lakja, kizárólag az egykori közösség leszármazottai. A szigethez kizárólag komppal lehet eljutni, iskolája sincs, így a gyerekeket minden nap komppal szállítják a szárazföldre.

A tragédia McIntosh megyében, a Sapelo Island Visitors Centerből induló kompnál történt, amely a sziget egyik legfontosabb összekötő pontja a szárazfölddel. A szigetre csak lakók, földtulajdonosok vagy a turisztikai hatóságok által engedélyezett vendégek léphetnek be.

Térképen a tragédia helyszíne. Forrás: Minorcan Mullet

Az összeomlás idején éppen többen tartózkodtak a helyszínen, mivel a Hogg Hummock nevű fekete közösség évente megrendezett ünnepsége zajlott, amely a közösség alapításáról emlékezik meg. Egyelőre nem tisztázott, miért szakadt le az a kikötői sétány, amely egy külső dokkot kötött össze a part menti kikötővel.

A mentési munkálatok folyamatosan zajlanak, a sérülteket kórházba szállítják. Az első jelentések szerint legalább 20 ember zuhant a vízbe, amikor a Marsh Landing Docknál a sétány összeomlott. A baleset helyi idő szerint délután 16:30-kor (magyar idő szerint este) történt, amikor az emberek érkeztek a kulturális eseményre.

Joe Biden amerikai elnök ígéretet tett, hogy a mentéshez és a közösség megsegítéséhez minden támogatást megadnak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 20. 14:34
🙁🙁🙁
paperfellow
2024. október 20. 13:00
Már Obama alatt is arról cikkeztek, hogy az USA-ban 13000 felújításra váró híd van. Láthatóan nem jutottak előre az ügyben.
mgyfree
2024. október 20. 11:30
nincs itt semmi látnivaló, elsődleges priorítás az orszok legyőzése, kína legyőzése, fukrjana támiogatása nincs pénz a szar amerikai infrastruktúra felújítására
NokiNokedli
2024. október 20. 10:52
"Hogg Hummock nevű fekete közösség évente megrendezett ünnepsége zajlott," Akkor túl nagy kár nem keletkezett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!