Tombolnak az olaszok: nem bírják elviselni, hogy Magyarország diktálja a migrációs napirendet

2024. október 16. 11:44

Az Il Foglio szerint Olaszországban kellett volna létrehozni a migránsközpontokat, és nem Albániában, valamint amiatt aggódik, hogy Orbán Viktorék diktálják a bevándorlási napirendet.

2024. október 16. 11:44
Orbán Viktor és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Olaszországban is létre lehetett volna hozni a migránsközpontokat Albánia helyett – állítja az Il Foglio.

Van egy politikai kérdés: ha meg akarja menteni Európa a belső határait, és meg akarja akadályozni, hogy Orbán Viktorék diktálják a bevándorlási napirendet, akkor meg kell találni a módját, hogy ne csak az érkező migránsokat osszák szét, hanem Európa külső határait is irányítani kell

– írja a lap, amely szerint az olaszországi bevándorlás minden, csak nem vészhelyzet.

„Micsoda botrány! Egy kormány – amely egyértelmű mandátumot kapott a választópolgároktól – azon dolgozik, hogy megvédje az olasz határokat és megállítsa az emberkereskedelmet, konkrét tettekkel és nemzetközi megállapodásokkal” – reagált a kritikákra Giorgia Meloni olasz kormányfő.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zabszem
2024. október 16. 14:03
Nyílván az albán "migránsközpontból" elhúznak a menekültek a fenébe....
2024. október 16. 13:42 Szerkesztve
Mit vártunk mást az olasz internacionalistáktól, Ilaria Salis súlyos testi sértési ügye után????? A Soros-féle Antifának és a petrodolláros bankos és háborús maffiának mindent szabad, nincs határ! Atomháborút csinálni, azt is szabad, mert ők antifasiszta identitású fasiszták. Na, erre mit lépünk?
fogas paduc
2024. október 16. 13:13
Azt senki sem mondta, hogy nincsen libbant olasz sajtó.
europész
2024. október 16. 12:53
En is jobban"orultem"volna ha ezt a szelfujta tarsasagot olaszban tartogattak volna. Nem tudni hogy ez a baranyoknak latszo migrans tarsasag mikor csap at farkasba. A zart tabor meddig fog zart taborkent mukodni ha a farkasok uvolteni kezdenek es kitornek.Aztan usgyi neki szerbeknek horvatoknak magyaroknak.Felek,hogy egy ev mulva mar a magyar hatarkeritest fogjak bontogatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!