Szlovákia csatlakozna Magyarországhoz egy budapesti olimpia esetén

2024. október 26. 15:35

Szlovákia olyan sportinfrastruktúrát szeretne létrehozni, amelyet Magyarország esetleges 2036-2040 közötti nyári olimpiai játékok rendezése esetén is felhasználhatnának.

2024. október 26. 15:35
null

Nyitókép: A somorjai olimpiai edzőközpont és sportkomplexum. (samorin.sk)

Szlovákia konzultációkat kezdeményezett Magyarországgal egy olyan sportinfrastruktúra-hálózat létrehozásának lehetőségeiről, amelyet Magyarország esetleges 2036-2040 közötti nyári olimpiai játékok rendezése esetén is felhasználhatnának” – jelentette be Szlovák Nemzeti Párt részéről Andrej Danko pártelnök és Dusan Keketi sportminiszter, adta hírül a Parameter.sk szlovák portál. 

Kiemelték, hogy a konzultációk nem a közös rendezési szándékot célozzák. 

A konzultációk a meglévő és a jövőbeli sportinfrastruktúrával kapcsolatos lehetőségekről szólnak, amelyek az olimpia szervezésére is használhatóak, és hosszú távon fenntarthatóak” 

– nyilatkozta a lapnak Danko. A politikus elmondása szerint egyezkednek Magyarországgal a szlovák sportlétesítmények listájáról. 

„Magyarország úgy határozott, hogy Szlovákia területén is találhatók olyan sportlétesítmények, amelyek beilleszthetők lennének az olimpia rendezésébe, mint például a magántulajdonban lévők, illetve a pozsonyi, dunaszerdahelyi vagy kassai futballstadionok. Nem kizárt, hogy új létesítmények épülnek majd a koncepció részeként” – tette hozzá. 

Kiemelte, hogy az egyik ilyen sportkomplexum, amely egy lehetséges pályázat esetén a közös olimpiai sportinfrastruktúra részét képezné, az Olimpiai Aréna projektje, amely a somorjai olimpiai edzőközpont bővítésével lehetne megvalósítható. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bokor Gábor

Mandiner

Idézőjel

Volna még 16 évünk a rendezésig. Az sok mindenre elég – talán a fejekben is rendet lehetne tenni.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lombi
2024. október 26. 18:30
Jó kezdeményezés. Rendezzük a kárpát-medencében, ahogyan az eredetileg kellene hogy legyen. Aztán maradjon ez az együttműködés minden másban. Hogy a tótók ma szlovákoknak hívják magukat, a csetnyikek meg szerbnek, az senkit sem érdekel, ahogy elötte sem volt fontos. Egyedül a románokat kell visszazavarni a hegyekbe.
gilou-au-clavier
2024. október 26. 18:09
A fidesztolvajok nem szeretik a konkurrenciát. Lopni egyedül jó. De szlotákok pláne nem bírnak el egyedül egy akkora rendezvényt.
alenka
2024. október 26. 17:49
Az így csodaszép, nagyon tetszik a két nemzet összefogása....szinte ellenünk " harcol" egész Európa!....ezer éves vágyam teljesül ezen együttműködés által . Felvidéki Magyar vagyok... Nem hagyjuk a szándékos uszításokat!....
sexykitty-5000126
2024. október 26. 17:41
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­­é­­k­­e­­l­d­ ­­­a­­­ ­­s­­­z­­­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­­u­­n­­c­­­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!