Szijjártó kifakadt az uniós külügyminiszterekre: „Tele van a hócipőm ezzel!”

2024. október 10. 11:23

Szijjártó Péter a Mandinernek adott interjúban többek között arról beszélt, hogy EU-s kollégái négyszemközt igazat adnak Magyarországnak és bíznak a vétójában, ám nyilvánosan felolvassák, amit a bürokraták odakészítettek nekik. A szlovákok megerősödésével viszont új helyzet állt elő.

2024. október 10. 11:23

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Elképesztő képmutatás ejtette foglyul az Európai Uniót, és európai politikusok egy jelentős része szenved belül ettől, de kifele nem mutathatja – jelentette ki a Mandinernek adott interjúban Szijjártó Péter.

Tele van a padlás olyan esetekkel, amikor egy-egy vita előtt a külügyminiszteri tanácsban odajönnek hozzám a kollégák, hogy Péter, akkor nagyon reméljük, hogy tökös leszel, odamondasz, megvétózod, ellene mész. Mire én közlöm: Persze, odamondok, megvétózom, de esetleg tudnál segíteni? Majd jön a válasz, hogy nem lehet, hiszen ott vannak a koalíciós partnerek, az ngó-k, a média. Hát tele van a hócipőm ezzel!

– fakadt ki a külgazdasági és külügyminiszter, aki azt is elárulta, hogy négyszemközt elmondják neki, mennyire igaza van Magyarországnak, de nyilvánosan mégiscsak felolvassák, amit a bürokraták odakészítettek nekik, anélkül, hogy felnéznének a papírból. Hasonló esetekkel egyébként Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter is találkozott Brüsszelben.

Szijjártó Péter egy másik tipikus jelenségre is felhívta a figyelmet: amikor leül a 27 európai uniós külügyminiszter, az biztos, hogy 20-22 a telefonjával van elfoglalva.

Szegényeket teljesen az köti le, hogy kinek mi lesz a posztra a reakciója, mit írjanak, mit ne írjanak. Én nem is viszek be telefont az ilyen ülésekre, mert azért ülök ott, hogy ha van egy vita, elrendezzem, próbáljak érvelni

– szögezte le Szijjártó Péter. Hozzátette, most új helyzet állt elő, itt vannak a szlovákok, akik főleg a Robert Fico miniszterelnök elleni merénylet óta olyan keményen állnak bele a dolgokba, hogy versenyképesek a magyarokkal.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000107
2024. október 10. 13:03
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­é­­­k­­­e­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­z­­­e­­­x­­i­ ­p­u­n­­­c­­­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Silcon
2024. október 10. 13:00
A megoldás piszok egyszerű. A kivételek csak azokra vonatkozzanak, akik kérik! Jól jön, hogy nincs embargó a csövön jövő olajra és gázra? Csak akkor, ha kéred! Nincs sunnyogás, más háta mögé bújás, tessék beleállni! "Én nem is viszek be telefont az ilyen ülésekre, mert azért ülök ott, hogy ha van egy vita, elrendezzem, próbáljak érvelni" Ilyen fiatalon ilyen régimódinak lenni :) A telefonbabrálás valahol a többi résztvevő semmibevétele. Hajrá Peti, csak így tovább!
5m007h 0p3ra70r
2024. október 10. 12:52
» eloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag 2024. október 10. 12:35 A gazdi és a főni is azért járkálnak tekerőtárcsás telóval, mert arra még nem települ a Pegasus, és nehéz távirányítással felrobbantani. « Nyilván morzsika. Egy vezetékes telefont a legnehezebb lehallgatni. Csupán két krokodilcsipesz kell hozzá. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ízisz
2024. október 10. 12:50
Z. Straßburgban az is világossá vált, hogy dr. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke nem csupán ellenfele, hanem a legnagyobb ellensége az Unió mai, Európa-, keresztény-, erkölcs-, és magyarellenes vezetésének. S mint ilyentől – nézetem szerint –, az Uniónak parancsokat osztó pénzhatalomnak – bármi áron –, szándékában lehet megszabadulni. Ez pedig azt jelenti, hogy egy emberként kell kiállnia ma minden magyarnak a miniszterelnök mellett. Akkor is, ha úgy érzi, csalódott a Fideszben, akkor is, ha bármit elhisz abból, amit az ellenzék hazudozik, s akkor is, ha vannak olyan valós bajok és ügyek, amelyekről tényként tudunk. Mert Orbán Viktor ma, Magyarország és a megszállt országrészek magyarjai megmaradásának a biztosítéka, záloga! És ezt, ott is tudják, ahol az Uniónak adott sátáni parancsok születnek…" HAJRÁ OV!!! ✌🇭🇺 HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!! ✌🇭🇺 HAJRÁ MAGYAROK!!! ✌🇭🇺
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!