Sosem látott fokozatra kapcsolt a Trump-kampány: Elon Musk napi egymillió dollárt sorsol ki azok között, akik aláírják a petícióját

2024. október 20. 13:57

Az akció célja, hogy mozgósítsa a republikánus szavazókat a kulcsfontosságú csatatérállamokban a közelgő választások előtt.

2024. október 20. 13:57
Republican presidential nominee Donald Trump holds a rally at site of first assassination attempt

Nyitókép: RYAN COLLERD / AFP

Elon Musk napi egymillió dollárt oszt ki azok között, akik aláírják az amerikai alkotmányért indított online petícióját – jelentette a Reuters. A petíció az amerikai alkotmány első és második kiegészítését erősítené meg, amelyek a szólászabadságról és a fegyvertartás jogáról szóló részeket tartalmazzák. A milliárdos vállalkozó szombaton tette meg az ígéretet, amely szerint egészen a novemberi választásokig minden nap kisorsol egy millió dollárt egy szerencsés aláírónak. Az első nyertes John Dreher volt, akinek Musk személyesen adott át egy csekket egy pennsylvaniai eseményen.

Johnnak egyébként fogalma sem volt róla. Szóval mindegy, szívesen

– mondta Musk az átadás során.

Elon Musk and America PAC host town hall event
Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója beszél az America PAC által Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt támogatására rendezett városházi rendezvényen a pennsylvaniai Oaksban, a Greater Philadelphia Expo Centerben 2024. október 18-án. Musk több rendezvényt is tart a kulcsfontosságú "billegő államban", Pennsylvaniában Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus elnökjelölt támogatására. (Fotó: RYAN COLLERD / AFP)

Az akció célja, hogy mozgósítsa a republikánus szavazókat a kulcsfontosságú csatatérállamokban a közelgő választások előtt. 

Musk emellett Trump gyűlésén is felszólalt, és eddig 75 millió dollárral támogatta az America PAC nevű politikai akcióbizottságon keresztül Trump kampányát. Ennek ellenére egyes csatatérállamokban nehézségekbe ütköznek a kitűzött célok elérése terén.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Amerikai elnökválasztás 2024 aktában.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MTom
2024. október 21. 01:37
Magyarul penzxel befolyasolja a valasztast Borzasztoan foshat hogy ha nem Trump nyer utannanez az igazsagugy miert orosz oligarchak fizettek a twitter megvasarlasat ami azota full ruszki propagandat tol
sexykitty-5000118
2024. október 20. 19:37
🍓 ️ ­­­É­r­t­­­é­­­k­­e­­­l­d­­­ ­­a­ ­­­s­­z­­e­­­x­­­i­ ­­­p­­­u­­n­­­c­­­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
Akitlosz
2024. október 20. 19:34
Az alkalmazottjait meg hajtja, mint a lovakat. Valahogyan jobban tudnak a cégek szponzorálni, mint bért fizetni.
titi77
2024. október 20. 19:02
a sok dollárkommentelő fix, hogy nov.6.-án orbánra fogja majd,a lófejű meg a demens buktáját! pedig a télor szvift meg a klúni,a madonna........ meg a főkolompos Soros gyuri bácsi bandája milliárdokkal támogatja a demokratákat. mi a faszér ugatnak a geciládák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!