Elon Musk milliárdokhoz juthat egy meglepő szövetség révén

2024. október 20. 11:21

A republikánus Brendan Carr szoros szövetséget alakított ki Elon Muskkal, ami milliárdos támogatásokat jelenthet a SpaceX-nek.

2024. október 20. 11:21
Elon Musk and America PAC host town hall event

Nyitókép: RYAN COLLERD / AFP

 

Elon Musk, a SpaceX milliárdos alapítója új kapcsolatokat épít egy republikánus szövetségesével, aki jelentős mennyiségű szövetségi támogatást irányíthat Musk Starlink műholdas internetszolgáltatása felé, amennyiben Donald Trump újra elnökké válik – számolt be a Politico

Bár az összefogás nem közvetlenül az elnöki jelölttel áll fenn, mégis kulcsfontosságú lehet Musk vállalatai számára.

Musk és Brendan Carr, a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) vezető republikánus tagja között szoros együttműködés alakult ki, amely Musk vállalati céljait szolgálja. 

Ez a kapcsolat szokatlan, hiszen ritkán látni ilyen közeli viszonyt egy szabályozó hivatalnok és a szabályozott cég között.

Az együttműködés akár több milliárd dolláros bevételt is jelenthet Musk számára, ha a politikai környezet kedvezően alakul.

Ezt is ajánljuk a témában

Musk közismerten Donald Trump egyik legnagyobb támogatója az elnökválasztási kampány során. Trump már kijelentette, hogy ha nyer, Muskot egy új bizottság vezetésére kéri fel, amelynek célja a kormányzati pazarlás megszüntetése lesz. 

Emellett Musk jelentős pénzösszegekkel támogatja a Trump-kampányt. Ezzel párhuzamosan a SpaceX, több milliárdos szövetségi támogatásra is számíthat, ha a megfelelő döntések születnek a következő adminisztrációban.

Brendan Carr, akit sokan az FCC jövőbeni vezetőjeként emlegetnek, kulcsszereplő lehet ezekben a döntésekben.

Carr már korábban is beavatkozott Musk érdekében, amikor az FCC döntéseit támadta, amelyek szerinte igazságtalanul érintették a SpaceX-et. 

Az együttműködés nyilvánosan 2023 végén kezdődött, amikor Carr nyilvánosan bírálta a Biden-kormányzatot, mondván, hogy az FCC és más ügynökségek „szabályozási zaklatásnak” vetik alá Muskot.

A személy nyilvános kapcsolata azóta is erősödik, ahogy az FCC republikánus tagja többször kiállt a Starlink mellett, és támadta a demokraták döntéseit. Carr ellátogatott Musk texasi SpaceX bázisára is, ahol a találkozóról közös fotót posztolt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Musk számára a tét egyértelmű: a Biden-kormányzat alatt az FCC megtagadott tőle egy 885 millió dolláros támogatást a vidéki szélessávú internet kiépítéséhez. 

A kereskedelmi minisztérium korlátozta Starlink részvételét a Biden 42 milliárd dolláros szélessávú internet bővítési programjában is, mondván, hogy a műholdas szolgáltatás még nem bizonyított nagy léptékben. 

Carr azonban kitart amellett, hogy a Starlink kulcsszerepet játszhat az amerikai szélessávú internet fejlesztésében.

Trump győzelme esetén Musk komoly szövetségesekkel rendelkezhet Washingtonban, akik segíthetnek neki megszerezni a szükséges forrásokat.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
titi77
2024. október 20. 18:48
hát itt a különbség a balliberális meg a republikánusok között. az egyik a minél több fegyvereladást preferálja(vajon miért?) a másik meg a fejlesztéseket.
sexykitty-5000118
2024. október 20. 17:18
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­­k­­­e­­­l­d­­ ­­a­­­ ­­­s­z­­e­­­x­i­­ ­p­­u­n­­­c­­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
kokrowatz-0
2024. október 20. 17:06
nyilván nincs jobb hely pár milliárd dollár közpénznek, mint a világ leggazdagabb emberének a zsebe.
anegy_
2024. október 20. 15:45
Na, akkor a demokracy kanalasék kardjukba dőlhetnek. Remélem. Hajrá Tramp!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!