Scholz kiborult a német sajtóra: természetesen az ukrán fegyveradomány a téma

2024. október 14. 20:03

A német kancellár szerint ez megnehezítette a németek meggyőzését Ukrajna katonai támogatásának további szükségéről.

2024. október 14. 20:03
Olaf Scholz

Nyitókép: Thomas Imo / Photothek Media Lab / dpa Picture-Alliance via AFP

A német sajtó nem tükrözi átfogóan a kijevi vezetésnek nyújtott német katonai támogatása körüli vitát; a fegyverszállításokkal kapcsolatban kritikus hangok nem kapnak elég figyelmet – vélekedett Olaf Scholz német kancellár az SV-csoporthoz tartozó regionális lapoknak adott, hétfőn közzétett interjújában.

A német kancellár elmondta, hogy 

az Ukrajnának nyújtott támogatás mértékének számos ellenzőjével beszélt Kelet- és Nyugat-Németországban egyaránt, s szerinte ezen emberek nézőpontját nem tükrözi a sajtó. 

A politikus felhánytorgatta továbbá, hogy a nyilvános gyűléseken az emberek folyton kérdezgetik a katonai segélyekről, a sajtó azonban nem. Mint mondta, újságírók egyedül arról faggatják, hogy Németország elegendő katonai segélyt küld-e. Mindennek eredményeképpen – így a kancellár – az ukrajnai konfliktusról szóló vita féloldalassá vált, „s a társadalmi vitában meghatározó nézőpont elkezdett hiányozni a médiában folytatott vitából”

Mindez pedig Scholz szerint megnehezítette a németek meggyőzését Ukrajna katonai támogatásának további szükségéről. 

Scholz hangsúlyozta, még ennél is aggasztóbb az, hogy ez olyan aggályokat vet fel, hogy a német politika és sajtó túlzott közelségbe került. 

A legrosszabb, ami demokráciánkkal történhet, ha a sajtót és a politikát egyként kezelik” 

– tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wadcutter
2024. október 14. 22:13 Szerkesztve
Na itt van a kutya elásva, amikor meg akarják győzni a népet, és nem elfogadják a népakaratot
akiaki
2024. október 14. 22:06
nahát, a szabad német sajtó
Dixtroy
2024. október 14. 21:58
"tetx 2024. október 14. 21:25 recehokinak már megint mi a baja?" Az, ami kukifiának, hogy felesleges az élete.
Dixtroy
2024. október 14. 21:55
"az Ukrajnának nyújtott támogatás mértékének számos ellenzőjével beszélt Kelet- és Nyugat-Németországban egyaránt, s szerinte ezen emberek nézőpontját nem tükrözi a sajtó" Aztamindenit! A víz meg nedves? A fű zöld? A nácik körül egészségügyi kordon? És min lepődtél meg, tökfej?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!