Robert Fico: Amíg én vagyok a szlovák kormány élén, Ukrajna nem lesz NATO tag

2024. október 06. 21:07

Hozzáfűzte: a háború befejezése után helyre kell állitani a kapcsolatokat Oroszországgal.

2024. október 06. 21:07

Nyitókép: NurPhoto via AFP

Robert Fico szlovák miniszterelnök interjút adott „5 minút 12 ”(5 perc 12-ig) nevű műsornak. A szlovák kormányfő azt mondta, hogy 

Ezt is ajánljuk a témában

„Amíg a szlovák kormány élén állok, a kormányzópárt elnökeként az irányításom alatt álló parlamenti képviselőket arra utasítom, hogy soha ne járuljanak hozzá Ukrajna NATO-csatlakozásához”.

Robert Fico a pozsonyi sajtótájékoztatóján, a szlovák és az ukrán kormány hétfőre tervezett együttes ülésének célkitűzéseivel összefüggésben csütörtökön kijelentette: minden háború a tárgyalóasztaloknál ér véget, és már kezd bebizonyosodni azoknak a szavaknak az igazságtartalma, hogy ezt a konfliktust katonai úton nem lehet megoldani. 

Hozzáfűzte: a háború befejezése után helyre kell állitani a kapcsolatokat Oroszországgal.

„Amennyiben a háború ennek a kormánynak a mandátuma idején ér véget, mindent meg fogok tenni a gazdasági és a sztenderd kapcsolatok helyreállításáért. Európának szüksége van Oroszországra, és természetesen Oroszországnak is szüksége van az Európai Unióra” – szögezte le Robert Fico.

(MTI/Mandiner)

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irondome
2024. október 06. 23:01
Egyenes beszéd, remélem mi is kitartunk ezirányú álláspontunk mellett!
Nasi12
2024. október 06. 22:45
Figyeli Castellt: Geográfia. Oroszország közel van, amerika meg messze.
Novicsok-5
2024. október 06. 22:17
Nahát, hernádvölgyi beismerte, hogy begőzölt miattam az agya, ezért ír rám folyton, miután megtalál. Hm, az agresszív homoszexualitás jelei.
sexykitty-5000104
2024. október 06. 22:13
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­­k­e­­­l­­d­­­ ­a­­­ ­­s­­­z­­­e­­­x­­­i­ ­­p­­u­n­­­c­i­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!