Putyin: Zelenszkij azért kerüli a béketárgyalásokat, mert a háború lezárása hatalma elvesztésével járna

2024. október 25. 08:23

Az orosz elnök szerint ha Ukrajna teljesítené a feltételeiket, azonnal beszüntetnék a támadásokat.

2024. október 25. 08:23
Russian President Vladimir Putin addresses press conference at BRICS Summit in Kazan

Nyitókép: SEFA KARACAN / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Az orosz vezetés a háború kirobbanása óta készen áll a béketárgyalásokra, azonban - Vlagyimir Putyin szerint - az ukrán elnök vonakodása mögött a hatalom megtartásának kényszere húzódik. Az orosz elnök úgy véli, hogy Volodimir Zelenszkij a megegyezés elkerülésével kívánja fenntartani pozícióját, ugyanis a béke a hadiállapot megszüntetését, új választásokat és végső soron saját pozíciójának elvesztését eredményezné – írta meg a Világgazdaság.

Ukrajna azért nem akar tárgyalóasztalhoz ülni, mert a konfliktus lezárása a hadiállapot feloldásához és elnökválasztáshoz vezetne. A kijevi rezsim vezetői ezért inkább évekig eltolják a háború végét

– nyilatkozta Putyin az Izvesita orosz hírportálnak a kazanyi BRICS-találkozón.

Putyin közölte, hogy a 2023-ban a kurszki területen végrehajtott ellentámadás során az Ukrán Fegyveres Erők több mint 18 ezer haditechnikai eszközt veszítettek, és ez a szám idén tovább emelkedett. Az orosz elnök szerint „jobban tennék az ukrán hatóságok, ha leülnének tárgyalni, és megpróbálnának megállapodni.” Az orosz államfő továbbá megjegyezte, hogy szerinte Kijev esetleges bukása a korrupció és a külföldi érdekek szolgálata miatt felgyülemlett népharagot szabadítana az ukrán vezetésre.

Putyin békefeltételeket is meghirdetett, amelyeket teljesítve az orosz csapatok azonnal leállítanák a támadásokat.

 A feltételek között szerepel, hogy Ukrajna vonja vissza csapatait több területről és mondjon le a NATO-csatlakozási terveiről.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madre79
2024. október 25. 13:05
Ami azt illeti neki már régen vége, egy elnyújtott haldoklása van, csak még nem vette észre!
Nasi12
2024. október 25. 10:45
Megfejtettem egy titkot. Miért vált nagyon ellenszenvessé a zenebohóc, erősen nyírbálva ezzel amerika és a nyugat tekintélyét is. Nálam a megoldás a "SZÜNNI NEM AKARÓ ÁLLÓ VASTAPS" volt. Amit a zenebohóc kapott a nyugati parlamentekben, kongresszusokban. A buta nyugat nem tudta, hogy ez a kelet európaiaknak mit jelentett. Amikor csauszeszkut, brezsnyevet, kimet így méltatták. Aki nem állt fel, vagy nem tapsolt legalább 2 percig a vaskos diktátoroknak, az másnap egy sötét cellában találta magát megfosztva minden előnytől. Esetleg ágyugolyó ment el a nyaka fölött mint a Kimek esetén. Vagyis a tudatalattimban a zenebohócban én csauszeszkut láttam. A nyugat pszichológusai nagyot hbáztak e téren. De mostanában javítanak. Már szomorú képeket nyomnak a zenebohócról. Mondjuk a csauseszku házaspár végnapjairól sem örömteli arcképek képek jelentek meg annó.
t-a-bandi
2024. október 25. 10:35
Milyen támadást szüntetne be ez a szerencsétlen? Vágóhídra küldte 700 000 katonáját eddig, szart sem ért el, csak pusztítja Ukrajnát meg masszírozza a keleti megyéket. Hatalmas bukta ez az oroszoknak, visszavetette őket vagy ötven évvel az időben ez a marha. Putykó vesztésre áll, nem kell tárgyalni vele.
Nasi12
2024. október 25. 10:34
Csalódtam Putyinban. Késében van. Mi itt ugyanezt mondjuk már hónapok óta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!