Putyin szerint a németek egy gombnyomással megoldhatnák az energiaválságot

2024. október 28. 21:54

Az orosz elnök szerint az Egyesült Államok az akadály.

2024. október 28. 21:54

Az Északi Áramlat gázvezeték egyik csöve továbbra is működőképes, de a német hatóságok politikai okokból nem indítják újra – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a BRICS-csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón.

„Még mindig van egy vezeték a Balti-tenger fenekén – az Északi Áramlat 2. Elég lenne, ha a német hatóságok megnyitnának egy szelepet, megnyomnának egy gombot, és minden elindul.

De ők ezt nem teszik meg, mert Washington nem engedi”

– mondta. A vezeték az elnök szerint 27,5 milliárd köbméter földgázt tudna szállítani Európába. 

Putyin hozzátette, az Egyesült Államok, amely azt állítja magáról, hogy Németország szövetségese „olyan feltételeket teremtett, hogy a német gazdaság egész ágazatai költöznek ki az országból”. 

„Mert az ottani hatóságok sokkal kedvezőbb feltételeket teremtenek a vállalkozások számára, és

az energia háromszor, sőt négyszer olcsóbb, mint Európában”

– magyarázta az orosz elnök. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ki is függ igazán az orosz gáztól az EU-ban?

Miközben az Unió az orosz energiától való leválásról beszél és Magyarországot kritizálják az energiafüggőség miatt, valójában Franciaország, Spanyolország és Belgium rekordmennyiségben importálják az orosz cseppfolyós gázt.

***

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2024. október 28. 23:16
És Putyinnak ebben igaza van. Szeretném tudni, hogy konkrétan mivel zsarolta meg az USA Németországot, hogy totális megadásra kényszerült. Ha Ukrajna 2022. február 21-én lemond a NATO-tagságról, nincs háború. Ukrajna létezik, s ha nem engedi be a TechCamp fedőnevű céget, akkor Majdan sincs és Ukrajna területi integritása és az ukrán nép léte sem kerül veszélybe, mert elkerülik a jenki irányítású bábkormányokat. Ukrajna esete olyan, mint az állatorvosi ló: tökéletesen példázza az amerikai demokrácia-export összes veszélyét nemcsak egy nemzetállamra, hanem egy kontinens létére is. Jelen esetben Európára, hiszen Ukrajna egy trójai faló az EU-ra nézve: a BlackRock az energia szektor után az mezőgazdaságban és élelmiszeriparban is piacot szerez az EU-ban. Minden a woke-al kezdődött, a migrációval és a pandémiával folytatódott és a gigahitelekkel terhelt háborúba torkollt. Európa mindenre rossz választ adott, azaz az önfelszámolás útjára lépett.
kunfia1
2024. október 28. 22:59
"Miközben Merkelre globális ügyek sora várt, a kancellár nem vette félvállról Magyarországot sem. Ennek most, tizenhat évvel később látványos eredménye a magyar és a német ipar szoros integrációja, aminek kezdetét itthon a 2010-es Orbán-kormány megválasztásától szokás tekinteni. Valójában az építkezés már jóval korábban elindult, s Angela Merkel színre lépése volt az igazi fordulópont. Ez derül ki a 2005 és 2010 között készült Magyar Külpolitikai Évkönyvekből. Akkor Gyurcsány Ferenc, illetve 2009-től Bajnai Gordon vezette Magyarországot, a beszámolók szerint azonban Merkel megválasztásától kiemelt figyelmet szentelt az akkor az ellenzéket vezető Orbán Viktornak. Míg ugyanis Gyurcsány Ferenccel és Bajnai Gordonnal 2005 és 2010 között Merkel összesen háromszor folytatott kétoldalú találkozót, kancellárként Orbán Viktorral ötször tárgyalt négyszemközt." "Merkel amerikai ügynök , Európát elárulta összejátszottak , életfogytiglan börtönt érdemel. " Hm....
sexykitty-5000128
2024. október 28. 22:53
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­k­e­l­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­z­­e­­­x­­­i­­­ ­p­u­­n­­­c­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
bagira004
2024. október 28. 22:50 Szerkesztve
Amerika euból az ipart elszívja . Úgy tűnik amerikai terv volt északáramlat gázcső felrobbantása , lehet ,hogy a piszkos munkát Z-vel végeztették el . Amerika fegyverszállítással meghálálta, közben Ursuláék kitörő örömmel fogadták. Az biztos Amerika-Ursula-Zelenszkij triuvirátus szabotázsban közre működött, hevesen egyik se tiltakozott. Főbűnösöket nem merik megnevezni. Amerika euval nagyon csúnyán elbánt , még ezután lesz hatása. Merkel - Ursula amerikai ügynökök , Európát elárulták összejátszottak , életfogytiglan börtönt érdemelnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!