Németországba ment: búcsúzik Biden

2024. október 17. 05:49

Tetemes „búcsúajándékot” jelentett be Ukrajnának.

2024. október 17. 05:49

Nyitókép: Mostafa Bassim / ANADOLU / Anadolu via AFP

Németországban kezd kétnapos búcsúlátogatást csütörtökön Joe Biden amerikai elnök, aki a német kormány vezetőivel találkozik – közölte a Fehér Ház szóvivője.

Az amerikai elnök berlini tárgyalásainak 

napirendjén szerepelnek Ukrajna védelmének kérdései, valamint a közel-keleti helyzet

– olvasható a közleményben, amely szerint szó lesz majd az antiszemitizmus és gyűlölet elleni fellépésről, valamint az amerikai-német gazdasági, kereskedelmi és technológiai együttműködés erősítéséről.

Joe Biden az eredeti tervek szerint a múlt héten látogatott volna Németországba, amit összekapcsolt volna egy angolai utazással. A hivatalos látogatást a Milton hurrikán múlt heti érkezése miatt halasztották el, az afrikai utat a Fehér Ház csütörtöki közlése szerint decemberben pótolja az elnök.

Tetemes „búcsúajándék” Ukrajnának

Az elnöki hivatal Joe Biden elutazása előtt jelentette be, hogy 

az Egyesült Államok 425 millió dollár értékű újabb katonai segítséget küld Ukrajna számára az amerikai hadsereg készleteiből.

Joe Biden a segítségnyújtásról telefonon is tájékoztatta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt. A Fehér Ház közleménye szerint a szerdai telefonbeszélgetésen az ukrán államfő további részleteket ismertetett úgynevezett „győzelmi tervéről”, ami szándéka szerint Oroszországi veresége révén vezetne el a háború végéhez.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Amerikai elnökválasztás 2024 aktában.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2024. október 17. 11:39
Ich bin ein Berliner - mondá Kennedy. Ich bin ein Trottel - ez meg Biden
obi-wankenobi
2024. október 17. 09:55
Bazd meg bidé!!!! A Zaporozsec semmi, hozzád képest. Köztudott, hogy a Zaporozsec sztalin utolsó bosszúja. A tiéd meg a háború szítása. De ne hidd, hogy nem látunk mögéd, ki mozgat téged. Te, aki összekevered Putyint zselével, nem gondoljuk, hogy sebészi pontossággal képes vagy gazdasági csapásokat végrehajtanod a világban. Tudjuk, kik mozgatják a testedet. Hiába törölték le a youtuberól. A videa-n még ott van az igazság. A link beillesztését számomra letiltották, Ezért keresd Viea-n Videa/ And Game feliratos Videa/ Star Wars kód első rész Videa/ Star Wars kód második rész Videa/ Star Wars kód harmadik rész Videa/ The war on demodrasy feliratos
pipa89
2024. október 17. 08:10
Nem búcsúzni ment, hanem azért, hogy nekiugrassza a németeket az oroszoknak! A pénzhatalom selyemzsinórját vitte Scholznak.
Kristály
2024. október 17. 06:45
Még 1-2 hurikán és egyenlő lesz Ukrajnával még tank sem kell csak Isten keze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!