Németh Zsoltot választotta meg frakcióvezetőjének az Európa Tanács konzervatív képviselőcsoportja

2024. október 01. 07:57

A politikus szerint a frakció legfontosabb feladata az lesz, hogy tovább vigye és erősítse a kereszténydemokrata és konzervatív erők együttműködését.

2024. október 01. 07:57
null

Nyitókép: Mátrai Dávid

Németh Zsoltot, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnökét választotta meg frakcióvezetőnek hétfőn az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (PACE) konzervatív képviselőcsoportja. Németh Zsolt Strasbourgban, az MTI-nek telefonon elmondta: a strasbourgi székhelyű, 46 tagországból álló Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése egyhetes őszi ülésszakának első munkanapján a tanács konzervatív képviselőcsoportja azt követően választotta frakcióvezetőnek, hogy a korábbi vezető, a brit Ian Liddell-Grainger elvesztette mandátumát hazájának parlamentjében.

Németh Zsolt korábban két cikluson keresztül a nemzeti parlamentek delegáltjaiból álló PACE konzervatív frakciójának alelnöke volt. Elmondta, a következő időben az lesz a frakció egyik legnagyobb feladata, hogy tovább tudja vinni, meg tudja erősíteni a kereszténydemokrata és konzervatív erők együttműködését.

Az európai konzervatívok európai tanácsi frakciója a jövőbe mutat, ugyanis benne a konzervatívok és a patrióták is jelen vannak

– fogalmazott.

Tájékoztatása szerint a frakció új nevet is felvett: Európai Konzervatívok, Patrióták és Társultak (European Conservatives, Patriots and Affiliates, ECPA). „Ez lesz az új neve a frakciónak az Európa Tanácsban” – mondta. „A képviselőcsoport szoros kapcsolatot kíván fenntartani az Európai Parlament konzervatív és patrióta frakcióival, valamint pártcsaládjaikkal is” – tette hozzá Németh Zsolt.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kékFogúHarald
2024. október 01. 11:13 Szerkesztve
Valódi oppurtinista, ATLANTISTA < mert erre volt szükség !! grat..
recipdoki
2024. október 01. 09:54
Na itt szakadt ki belőlem a röhögés.Ha becstelen ,aljadékot akarsz látni ,ott van :Németh Zsolt ,ez és Kövér hamisította meg anno Kovács László 23 millió román gyűlöletszítássá ,uszítássá ,Németh Zsolt,aki anno Posványoson a sajótájékoztatón ,az emelvényről székestől befordult a tribün függöny mögé a sok szilvapálesztől ,úgy itatták mint lovakat és úgy vedelte mint a gödény ,ja később úgy adta elő :erősen tűzött a nap,oké ,de senki más nem esett össze ,még akik órákat álltak se ,na,de az már a magyarok szégyene ,hogy éveken át hagyják magukat hülyíteni
recipdoki
2024. október 01. 09:51
Pazmeg Ha becstelen ,aljadékot akarsz látni ,ott van : Németh Zsolt...höhöö aki anno Posványoson az emelvényről székestől befordult a tribün függöny mögé a sok szilvapálesztől höhöö...ja később úgy adta elő :erősen tűzött a nap,oké ,de senki más nem esett össze ,még akik órákat álltak se ,na,de az már a magyarok szégyene ,hogy éveken át hagyják magukat hülyíteni höhöö..
Héja
2024. október 01. 09:13
Diplomáciai siker. Affenébe... Ennyire elszigetelt Magyarország?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!