Nem találják ki, milyen hátterűek a bűnelkövetők Dániában

2024. október 11. 14:04

Kiakadt a dán igazságügyi miniszter a számokon.

2024. október 11. 14:04
null

Fotó: James BROOKS / AFP

 

Publikálták a dániai bűnözési adatokat, a bűnelkövetők társadalmi hátterével együtt. Az adatokból kiderült, hogy a nem nyugati országokból származó bevándorlók számarányuknál jóval nagyobb mértékben követtek el bűncselekményeket.

A Berlingske dán lap által közölt adatok szerint a nem nyugati származású bevándorlók a dániai népesség 8,4 százalékát teszik ki, de eközben ők követik el a minősített bűncselekmények 14 százalékát, a nemi erőszakcselekmények 24 százalékát.

Az is kiderült, hogy

a második generációs nem-nyugati hátterű bevándorlók bűnözési aránya még rosszabb.

Ők csak a népesség 2,2 százalékát teszik ki, de ők követik el az erőszakos bűncselekmények 15 százalékát és a nemi erőszakok 8 százalékát.

Az összefüggéseket a dán igazságügyi miniszter sem hagyta szó nélkül – írja a European Conservative. Peter Hummelgaard azt közölte: „Ezek mélyen felkavaró számok. Emiatt erővel és határozottan fel kell lépnünk az ilyen magatartások ellen, amik teljességgel elfogadhatatlanok.”

A miniszter azt is hozzátette: „Leírhatatlanul feldühít, hogy olyan egyének, akiket meghívtunk országunkba, cserébe nemi erőszakot és más súlyos erőszakcselekményeket követnek el, amikkel a Dániában élő emberek életét pusztítják el”.

Hasonló összefüggéseket mutatnak a dán börtönlakók arányai is: 

az elítéltek 27 százaléka első vagy második generációs bevándorló. 

Ha a további idegeneket (illegális bevándorlókat, turistákat) is beleszámítjuk, a dán börtönnépesség 31 százaléka nem dán nemezetiségű.

Dánia két szomszédjához, Svédországhoz és Németországhoz képest régóta szigorúbb migrációs politikát követ, amit a baloldali színezetű kormányok is képviselnek. A bevándorlóktól határozottabban megkövetelik a dán nyelv és kultúra ismeretét, az illegális migrációt szigorúbban szankcionálják, a gyakorlatilag gettóként azonosított környékeken pedig fokozták a rendőri jelenlétet.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ataman-0
2024. október 11. 15:34
Minek hívtátok meg őket? 🤔
Obsitos Technikus
2024. október 11. 15:22
Délsvédek?
polárüveg
2024. október 11. 15:00
A törzsi társadalom fékjei alól felszabadult migráns egy jogállamban nem érez féket, ha a társadalma erőszakját hozza el és alkalmazza. Nem kap azonnali vagy gyors viszont erőszakot, ezért egyre felbátorodik. Mivel a törzsi társadalom visszatartó ereje a többszörös erejű megtorlás, és ezt nem látja nyugaton, ezért szabadjára engedi az ösztöneit. Ez szokott történni, amikor valaki a törzsi társadalomból egy jogállami civilizációba kerül. Ezt egy migránssimogató jogvédő soha nem fogja megérteni.
sexykitty-5000108
2024. október 11. 14:50
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­­­k­­e­l­­­d­ ­­a­­­ ­­­s­­z­­­e­­x­i­­­ ­­­p­u­­­n­­c­­­i­­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!