Nagy szemekkel nézik Magyarországot: sokkoló számokat tettek közzé a németek

2024. október 18. 10:45

A Die Welt szerint Németország továbbra is mágnesként vonzza a migránsokat, Orbán Viktor illegális bevándorlással szembeni keménysége viszont kifizetődött.

2024. október 18. 10:45

Nyitókép: AFP/Filip Singer

A számok Orbán Viktort igazolják: a 9,6 millió lakosú Magyarországon az idei év első kilenc hónapjában 21 menedékkérelmet regisztráltak. Összehasonlításképpen: Németországban ugyanebben az időszakban több mint 170 ezren kértek menedékjogot – írja a Die Welt, amely szerint a németek továbbra is mágnesként vonzzák a migránsokat.

Magyarország szempontjából Orbán Viktornak az illegális migránsokkal és menedékkérőkkel szembeni keménysége – kerítések, elutasítások közvetlenül a határokon, a menedékkérők számára csak nagyon korlátozott juttatások, könyörtelen kitoloncolási politika és kevés kilátás a védelemre – kifizetődött

– állítja a cikk, amely megjegyzi, az elmúlt hónapokban az európai fővárosokban és az EU Bizottságában is egyre nagyobb támogatást kapott Orbán Viktor migrációs politikája.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasika
2024. október 18. 12:22
Ennyi.
nempolitizalok-0
2024. október 18. 12:09 Szerkesztve
Remélem, abból a 21-ből egy sem lett elfogadva. Menjenek németországba, ők rendeltek meg többi millió bevándorlót. Fura lenne, ha más országokkal vetetnék át csomagjaikat.
Ata
2024. október 18. 12:03
Tudjuk: Orbánnak sosincs igaza, de igaza lesz.
csapláros
2024. október 18. 12:00
dallas-2csapláros 2024. október 18. 11:19 ..."www.youtube.com/shorts/1YmEzKiCYbg" Ezzel jól alá is támasztottad a NEMZETÁRULÓ ballibsi hazai ellenzék aknamunkájának a befolyását a forint árfolyamára, és azt, hogy ha ez nem lett volna, akkor sokkal mérsékeltebb lett volna a forintromlás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!