Nagy dobásra készül Orbán szövetségese: könnyen elérheti az újabb változás szele az Európai Parlamentet

2024. október 21. 21:57

Marine Le Pen és Geert Wilders célja is válóra válhat.

2024. október 21. 21:57
Orbán Viktor

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az El Debate a Vox és az Olaszország Testvérei pártok kapcsolatáról cikkezett annak kontextusában, hogy Santiago Abascal (a Vox elnöke) pártja nyáron kilépett a Giorgia Meloni (olasz kormányfő) által vezetett Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) nevű pártcsaládból, és belépett az Orbán Viktor által kezdeményezett Patrióták Európáért csoportba.

A nagy terv

Jorge Buxadé (a Vox EP-delegációjának vezetője) hangsúlyozta, hogy a párt elkötelezett az ECR és a Patrióták csoportok összekapcsolása és egységbe tömörülése mellett.

Ennek formája, hogy azonos csoportba tömörülnek, vagy állandó együttműködést tartanak fenn, másodlagos. A cikk szerint ebben az „Orbán-csoport” parlamenti formációját alkotó pártok más vezetői is osztoznak, például a francia Marine Le Pen vagy a holland Geert Wilders.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2024. október 22. 00:22
A progresszivizmus és nem a konzervativizmus szellemi gyökerei azonosak a fasizmuséival!
pityuli-0
2024. október 22. 00:01 Szerkesztve
Jön a változás! Érezni a levegőben. Pl. az MTV zenei csatornán egyre többet látni, hallani country (értsd: konzervatív) ihletésű zeneszámokat. Az EP balos szárnyába már olyan pszichopatákat is szívesen fogadnak, mint MP - azaz, nincs már normális, aki beállna közéjük. A legfontosabb libernyák médiák már nemcsak hazudoznak Orbán V-ról, hanem néha igazat is adnak neki. A pápa sem fél már a fasisztoid woke ideológusoktól: szelíden, de tántoríthatatlanul ellentmond nekik.
sexykitty-5000121
2024. október 21. 23:28
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­­k­e­l­­­d­ ­­­a­­ ­­­s­z­e­x­­i­­­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Treeoflife
2024. október 21. 23:27
Ezt a változást is megjósolta Orbán Viktor. Csupán annyi a módosulás, hogy időben kissé eltolódott. Két évvel ezelőtti időpont volt a "naptárban". A libsi-bolsi összeborulások akadályozták a folyamatot, de úgy tűnik, hogy csak késleltetni tudták. Ha rendelkeztek volna bármilyen előrelátási képességgel, talán tudták volna tompítani, de ez most már tisztán látszik, hogy be fog következni. Akkora volt a globalisták végrehajtóinak a hatalom utáni vágyuk, hogy vakon törtettek előre; szinte megpróbáltak letarolni mindent. Nem szeretném elkiabálni, de a változás - abból amit látunk -, megállíthatatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!