Meloni helyére pályázik Morawiecki

2024. október 22. 20:11

A korábbi lengyel miniszterelnök átvenné az európai konzervatívok vezetését.

2024. október 22. 20:11
Jaroslaw Kaczynski's Monthly Visit At Wawel In Krakow

Nyitókép: Klaudia Radecka / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök megerősítette, hogy érdeklődik a konzervatív ECR (Európai Konzervatívok és Reformisták) képviselőcsoport elnöki tisztsége iránt, amelyet jelenleg Giorgia Meloni olasz miniszterelnök tölt be – számolt be az Euractiv. Morawiecki pártja a konzervatív PiS  tavaly elveszítette a hatalmat a Donald Tusk jelenlegi miniszterelnök által vezetett EU-párti koalícióval szemben.

 Az olasz média az ECR dubrovniki csúcstalálkozóján megkérdezte tőle, hogy vannak-e ambíciói azzal kapcsolatban, hogy Melonit kövesse az ECR elnöki posztján. „Igen, természetesen igen” – válaszolta Morawiecki.

Az ECR vezetésében bekövetkező esetleges változásról azt mondta, hogy „lehetséges, de még semmi sincs eldöntve.” 

„Minden Giorgia Meloni kezében van, aki kiválóan vezeti az ECR-t. A közeljövőben fogjuk megvitatni a kérdést [az utódlásról]” – hangsúlyozta.

Morawiecki hozzátette, hogy meghívta Melonit Varsóba, ahol már találkoztak 2022 decemberében, amikor mindketten országuk miniszterelnökei voltak.„Három napja beszéltünk Brüsszelben, reményt adott, hogy eljön, de majd meglátjuk, hogy ez lehetséges lesz-e.”

 

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000122
2024. október 22. 22:01
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­­k­e­l­d­­­ ­a­­ ­­­s­z­­­e­x­i­­ ­­p­u­n­­c­­i­­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
karakter-2
2024. október 22. 22:00
a polákok egyre pofátlanabbak - követik az ukránokat
europész
2024. október 22. 21:36
Moraviecky lerombolta a v4et most majd az ecr kovetkezik.Ketszinu alak.Nehezen viseli bukasat.De Tusko sem kulomb.
Treeoflife
2024. október 22. 20:58
Rám ez a Morawiecki elég furcsa benyomást tesz. Sokszor nem értettem még akkor sem, amikor miniszterelnök volt. Mit akar ezzel a tolakodással? Egyáltalán Meloni tett olyan nyilatkozatot, hogy le akar mondani? Van ugyan mozgolódás a konzervatív frakciók környékén, léptek már át kisebb pártok a Patriótákhoz, de egyelőre nem nagyon értem a volt lengyel min.elnök sürgölődését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!