Megszólaltak az oroszok: ezért nem sikerült elfoglalni Kijevet három nap alatt

2024. október 22. 20:56

Pedig ugye korábban ettől volt hangos a világsajtó.

2024. október 22. 20:56
null

Nyitókép: ALEXANDER KAZAKOV / POOL / AFP

Lerántották az oroszok a leplet a nagy titokró: Oroszország valójában soha nem akarta három nap alatt elfoglalni Kijevet, csupán amerikai szakértők jósolták ezt meg, mint egy Ukrajna elleni orosz invázió potenciális kimenetele – írta meg a Portfolio az orosz sajtó alapján. 

Vlagyimi Slepcsenkó, orosz háborús tudósító azt hangsúlyozta a NATO, nyugati elemzők rendszeresen tesznek jóslásokat arról, hogy Oroszország esetleges támadása esetén milyen kimenetelek jöhetnek, most éppen azt prognosztizálták elmondása szerint, hogy 36 óra alatt elfoglalhatja a Baltikumot az orosz hadsereg, ha támadást indítanak.

Slepcsenkó azt mondta: hasonló jóslatokat a „különleges művelet,” vagyis Ukrajna inváziójának kezdetén is tettek Nyugaton, szerinte Amerikából származik az a vélemény is, hogy „három nap alatt elfoglalnák Kijevet” az oroszok.

Slepcsenkó hangsúlyozta: ezt az álláspontot átvették orosz véleményvezérek és elemzők is, az orosz vezérkar azonban sosem tervezett azzal, hogy három nap alatt elfoglalják Kijevet.

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2024. október 22. 23:38
Mondjuk, aki bevette, hogy egy 5000 fős, csekély utánpótlású seregtest bevenni készül a várost, azzal már eleve komoly gondok voltak. Mégis, a lényeg az volt, hogy az ukránok annyira beszartak ettől, hogy az erdésznek öltöztetett bohócot, meg a fél pereputtyot Lengyelországba evakuálták, ami elég nagy szégyen. Amikor ezeket az egységeket kivonták a ruszkik, utána rendezték meg az ukránok a bucsai hullabábszínházat.
2024. október 22. 23:12 Szerkesztve
", az orosz vezérkar azonban sosem tervezett azzal, hogy három nap alatt elfoglalják Kijevet" Akkor minek mentek oda? Volt ám ott aktivitás, meg emberhalál bőséggel. Egyszerűbb lenne ám azt mondani, hogy nem jött be, mint ilyen faszságokkal traktálni. Hoppácska, honnan is van ez a "hír"?? Kköszi amcsi szaródók, legalább már erre is megint ki tudjátok verni. Mekkora fake ez. És milyen szégyen, hogy senki se néz utána.
letsgobrandon-2
2024. október 22. 23:12
ne viccelődjünk már... az oroszok soha , meg sem próbálták elfoglalni kyyyevet ..az egyetlen harci cselekmény az volt mikor a hoholok szétlőttek egy lőszerszállító teherautót... valószínüleg a sajátjukat
sexykitty-5000122
2024. október 22. 23:03
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­k­­e­l­d­ ­a­ ­s­­z­e­­x­­­i­ ­­­p­u­n­­­c­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!