Meglepő adat: Nagy-Britanniában él a legtöbb illegális migráns

2024. október 10. 18:22

A brit lakosság 1 százaléka nem is élhetne az országban.

2024. október 10. 18:22
null

Nyitókép: Egy migráns a brit határvédelem hajóján, miután megpróbált átkelni a La Manche csatornán/Daniel LEAL / AFP

 

Miután a konzervatív és munkáspárti politikusok éveken át azt ígérgették, hogy kezelik az illegális migrációt, egy új tanulmány azt mutatja, hogy az Egyesült Királyság több illegális migránsnak ad otthont, mint bármely más európai ország.  

Közel 745 ezer illegális migráns tartózkodik az Egyesült Királyságban – írja a European Conservative az Oxford Egyetem tanulmánya alapján.

Ez a brit lakosság 1 százalékát jelenti. (Németországban 700 ezer, Franciaországban 300 ezer illegális bevándorló tartózkodik.) 

Annak ellenére, hogy más európai országok korábban azzal vádolták a brit kormányt, hogy nem fogad be elég embert, ezek az új adatok azt mutatják, hogy

Európa illegális migránslakosságának a 29 százaléka az Egyesült Királyságban él. 

Guy Dampier kutató a The Daily Telegraph című napilapban úgy reagált a kutatásra, hogy bár Nagy-Britannia szigetország, ami azt jelenti, hogy nehezebb bejutni az országba, mint bárhová máshová a kontinensen, mégis azért nyerte el az „illegális migráció európai fővárosa” címet, mert „megengedő a munkaerőpiac és a hatóságok nem őrzik a határainkat”.

A tanulmány megjelenését megelőző szombaton egyetlen nap alatt közel 1000 migráns kelt át a La Manche-csatornán kis hajókon – ez rekordot jelent az idei évben. Az átkelő 17 hajó mindegyikén átlagosan 57 illegális bevándorló tartózkodott, és négy migráns vesztette életét.

Ugyanazon a napon, amikor ezek a számadatok megjelentek a sajtóban, kiderült, hogy egy albán migráns, akit két és fél éves börtönbüntetése után kitoloncoltak az Egyesült Királyságból, később visszasurrant az országba, és az Emberi Jogok Európai Egyezményének (EJEE) köszönhetően jogot nyert a maradásra.

A European Conservative szerzője szerint az előző konzervatív kormány úgy tett, mintha érdekeltséget mutatna az EJEE-ből való kilépés iránt az illegális migráció elleni küzdelem érdekében, míg a jelenlegi munkáspárti kormány világossá tette, hogy „soha nem lépnek ki”

Első parlamenti felszólalásában Nigel Farage, a Reform párt vezetője és parlamenti képviselő azt mondta, hogy az egyezmény „teljesen elavult”, és megakadályozza Nagy-Britanniát abban, hogy határozottan lépjen fel a migrációval kapcsolatban, ezért ki kell lépnie.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. október 10. 20:04
EGY SZAR ORSZÁG LETT NEM TÖBB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sexykitty-5000108
2024. október 10. 19:42
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­k­e­­l­­d­­­ ­­­a­­ ­s­­­z­e­­x­­­i­­­ ­­­p­u­­n­­­c­­­i­m­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
balbako_
2024. október 10. 19:38
A hülyeségi versenyben a dobogó legfelsőbb fokán állni nem nagy dicsőség.
letsgobrandon-2
2024. október 10. 19:29
Meglepő adat? .. kit lep meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!