Magyarországtól Dániáig terjed a közös gondolat, ami mindent megváltoztathat Brüsszelben

2024. október 02. 10:55

Egyre több európai vezető áll ki a migráció visszaszorításának ügye mellett, ami drasztikus fordulatot jelent Angela Merkel politikájához képest. A Politico megfejtette az indítékot is.

2024. október 02. 10:55
EU Leaders' Summit in Brussels

Nyitókép: AFP/Dursun Aydemir

Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől Mette Frederiksen dán szocialista kormányfőig Európa vezetőinek van egy közös gondolata: a migráció visszaszorítása – írja a Politico, amely rámutat, ez drasztikus fordulatot jelent az Angela Merkel korábbi német kancellár által bevezetett nyitott határok politikájában.

A lap leszögezi,

a szélsőjobboldali pártok továbbra is előretörnek a választásokon, azonban már más európai vezetők is nyomást gyakorolnak Brüsszelre a migráció visszaszorítása érdekében.

A cikk idézi Catherine de Vriest, a Bocconi Egyetem politológusát, aki szerint a migránsellenes nyomás oka az, hogy a „hagyományos” politikai erők attól tartanak, hogy a „szélsőjobboldali” pártok utolérik őket.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. október 02. 13:54
A kettő közötti különbség, hogy Orbán a magyar néppet félti, a többi pedig be van szarva, hogy a következő ciklusban mehetnek a munkaerőpiacra.
coyote-0
2024. október 02. 13:00
A balos kormányok meg pártok nem azért ellenzik a migrációt, mert az tönkre vágja az egész társadalmat meg a szociális ellátó rendszert, hanem mert előretör a széljobb, azaz féltik a hatalmukat. Nem arról van szó, hogy egyszeriben mindenki patrióta lett, csakis hatalomféltés van.
esvany-0
2024. október 02. 12:30
Már nem elég az illegális migrációt leállítani, a mórok kiűzése nélkül.
Kristály
2024. október 02. 11:58
A 4-et ki lehetne lökni a frontvonalba egy kis élvezkedésre a hullazsákot biztositva nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!