Magyarország levelét megírta: bajban az Európai Bizottság, a válasz lebuktathatja

2024. október 09. 09:19

A magyar kormány kimaradna az Európai Unió migrációs és menekültügyi paktumából, hogy hatékonyabban tudja kezelni a problémát, ám a Bizottság vélhetően elutasítja a kérést.

2024. október 09. 09:19
null

Nyitókép: AFP/Frederick Florin

A magyar kormány Ylva Johansson európai biztosnak küldött levelében fejezte ki azon szándékát, hogy Hollandia példáját követve kimaradna az EU migrációs és menekültügyi paktumából – írja a Brussels Signal.

A cikk alapján

a magyar kormány úgy véli, hogy a paktumból való kilépés segítené a migrációs hullám hatékonyabb, nemzeti szinten való kezelését.

A lap megjegyzi, Magyarország kérését valószínűleg elutasítják Brüsszelben – ezzel viszont egyértelmű üzenetet küldenének, hogy nincs a legfontosabb célok között a migrációs káosz hatékony kezelése.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madre79
2024. október 09. 12:12
OV a fejére olvasta ennek a szemét k..nak a bűneit!
nyúlgerinc
2024. október 09. 12:07
Sokat volt emlegetve, de mostanság már biztosra vehető. Olyan mint Európai Unió megszűnik. Átalakul oly módon, hogy a nyugati államok Uniója és esetleg a csehek de aztán vége.
Chekke-Faint
2024. október 09. 10:34
Tuti, hogy nem engedik meg. Persze tojni rá, nem kell a paktumot végrehajtani. Ennyi.
survivor
2024. október 09. 10:15
elégia Na ezeknek a szavazata Allahra szól ám majd ! Gerilla/L.Obertone
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!