Magyarország és Hollandia egyértelmű üzenetet küldött az Európai Uniónak – a válasz szinte biztos

2024. szeptember 23. 08:44

Bár a brüsszeli szakportál szerint Magyarországnak és Hollandiának minimális az esélye arra, hogy kimaradhasson a migrációs feladatokból, a két kormány jelzése tiszta és határozott.

2024. szeptember 23. 08:44
EU Commission President Leyen - President of the European Parliament Metsola

Nyitókép: AFP/Dursun Aydemir

Magyarország és Hollandia egyértelmű jelzést küldött az Európai Uniónak: nem azért vannak itt, hogy kompromisszumot kössenek, hanem azért, hogy határozott vonalat húzzanak a migrációval kapcsolatban, függetlenül a politikai költségektől és a gyakorlati korlátoktól – írja az Euractiv.

A lap szerint

a két ország valószínűleg nem kap felmentést az EU migrációs politikája alól, bármennyire is szeretné, mert ehhez minden tagállamnak bele kellene egyeznie a Szerződés módosításába.

A portál úgy véli, Magyarország és Hollandia kormánya nagyon jól tudja, hogy minimális esélye van a sikerre, de az üzenet egyértelmű és határozott. Hollandia a napokban bejelentette az ország történetének legkeményebb menekültügyi reformját.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia1
2024. szeptember 23. 10:09
Dominik 2024. szeptember 23. 10:06 Az igazi kérdés, hogy miért költözik a szomszédba egy fekete magyarul se beszélő ember a szomszédba akinek a bankszámláján annyi pénz van, amennyit én egész életemben nem tudnék összespórolni a 200-300 nettómból... a szegénységet még meg tudom szokni, de mostmár napszemcsi és fülhallgató mögé kell rejtőzni ha ki akarok menni a lakásból?" Hazudsz, az átlagfizetés majdnem 700ezer, legalábbis az orbán propaganda szerint.
kunfia1
2024. szeptember 23. 10:07
szilvarozsakunfia1 2024. szeptember 23. 09:32 Nyugi Kohn! Olcsóbb fizetni, mint eltartani az afgánokat, meg a fekákat. Mondjuk, ez a fajtád esetében is kedvezőbb megoldás lenne!" Tudom, hogy nem vagy egy éles kés, de tán érdemes a valóságot a propagandától megkülönböztetni. Amit az unió elvár, az elbírálás, ezt 20 állami alkalmazott el tudná látni, nem egy hatalmas tétel a költségvetésben. A haszna meg az, hogy megkapnánk a nekünk járó százmilliárdokat. Tehát elbírálni kell évente 5000 migráns tartózkodási engedélyét, ha megfelel, uniós állampolgárok lesznek szabad költözködési joggal, ha nem, elengeditek, mint orbán 3000 migránscsempészét, és ugyanúgy hazamennek, mint a migránscsempészek. Nem látom,mi a probléma? Ha Orbán nem hozza haza a nekünk járó forrásokat, az hűtlen kezelés, uralkodása után visszatérünk rá. 2026 az elszámoltatás éve.
Dominik
2024. szeptember 23. 10:06
Az igazi kérdés, hogy miért költözik a szomszédba egy fekete magyarul se beszélő ember a szomszédba akinek a bankszámláján annyi pénz van, amennyit én egész életemben nem tudnék összespórolni a 200-300 nettómból... a szegénységet még meg tudom szokni, de mostmár napszemcsi és fülhallgató mögé kell rejtőzni ha ki akarok menni a lakásból?
letsgobrandon-2
2024. szeptember 23. 10:04
ilyen még a KGST-ben sem volt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!