Magyar Péter átlépte a vörös vonalat – ezzel most sokak szemében lenullázta magát

2024. október 09. 12:57

Kénytelenek vagyunk határozottan visszautasítani ezt a szemét nyilatkozatot.

2024. október 09. 12:57
null
Kacsoh Dániel

(Nyitókép: PestiSrácok/Hatlaczki Balázs)

Vannak ugyebár azok az úgynevezett határok a közéletben, amelyeket nem illik átlépni, mégis megtették már egyesek. Ilyen például egy közeli családtagot titokban felvenni, majd azt politikai célokra felhasználni. Vagy megígérni valamit, aztán gyökeresen mást csinálni, amint lehetősége van rá az illetőnek – 

esetünkben Magyar Péternek, aki rögvest átvette az európai parlamenti mandátumát mentelmi jogostul, hiába hajtogatta, hogy ő ilyet nem fog tenni.

Politikusoknál a fizikai erőszak nyilván többszörösen tabu, a Tisza Párt vezére ettől sem riadt vissza azon a bizonyos pesti éjszakán. És sorolhatnánk.

De van itt még egy határ, amit csak most lépett át a balliberális média kedvence. Ez pedig a holokauszt politikai célú felhasználása. Történt ugyanis, hogy „hősünk” azt találta mondani a közmédia előtti, százezresnek ígért, de mindössze háromezer fős „erődemonstrá­ción”, hogy a fideszes propagandisták 
– értsd: mindenki, aki nem hozsannázik az újdonsült ellenzéki messiásnak – egyenesen Hitler kottájából dolgoznak. Idézzük szó szerint: „Ismételj egy hazugságot elég sokszor, és az emberek azt fogják hinni, hogy az az igazság. Ez Adolf Hitler tanácsa a Fidesz, az állampárt propagandájának. A tanítványok megfogadták mesterük tanácsát.”

Nyilván nem vesszük magunkra, hogy az „állampárt propagandája”, csakhogy miután a tüntetést követően tételesen a Mandinert is e körbe sorolta, kénytelenek vagyunk határozottan visszautasítani ezt a szemét nyilatkozatot.

Zsidó közösségi vezetők, politikusok és jogvédők is kiakadtak egyébként e mondatokon, úgyhogy nem vagyunk egyedül.

Ráadásul a legújabb felmérések szerint a Tisza Párt támogatottsága – ami leginkább az ellenzéki térfél leuralásával jött létre – kezd apadni, sőt még a potenciális szavazók körében is magas Magyar Péter személyes elutasítottsága. Nem csodálkozunk.

A Fővárosi Közgyűlésben szinte némaságot fogadtak a Magyar Péter nevével fémjelzett frakció tagjai”

E körülményen aligha változtat majd az influenszer-politikus szempontjából kedvezően, hogy az Átlátszó által közzétett dokumentumok szerint az anno általa vezetett Diák­hitel Központ túlárazott szerződéseket kötött, ráadásul egyes megbízásainál a versenyt is hanyagolta. Ezt ugyebár korrupciógyanúnak hívják, ami még az identitás­válságba kerülő Hadházy Ákosnak is problémás – persze ők valahogy majd csak megbeszélik. Fontosabb, mire jutnak a nyomozók.

Közben az Európai Parlament tiszás képviselői szintén belerondítanak a képbe,

egyikük megszavazta a hazánkban érvényben lévő rezsicsökkentés eltörlését,

míg másikuk egy határon túli magyarral szemben egy finn politikust támogatott a bizottsági tisztújításnál. Nehezen magyarázható húzások.

Itthon pedig a Fővárosi Közgyűlésben szinte némaságot fogadtak a Magyar Péter nevével fémjelzett frakció tagjai, a munkájukról beszámoló sajtótájékoztatót is lényegében a pártelnök tartotta, aki a tanácskozás közben végig ott ült a csapat mögött, betolakodva a kizárólag hivatali dolgozóknak fenntartott sorba. Ez így örökké one man show lesz, ami ugyebár nem éppen a kormányzó­képesség és az összefogás attribútuma.

Alighanem jól mondta Kövér László házelnök:

„Nekünk rövid a következő választásig tartó idő, Magyar Péternek viszont rettenetesen hosszú.” Meglátjuk, addig milyen határokat lép még át.  

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
The Loner
2024. október 09. 15:18
Skywalker_bp 2024. október 09. 14:51 "...ha elolvasták Kacsoh cikkét, akkor nem önti el őket a népharag? " -------------------------- Nem ! Nem öntel. Úgy egyébként te mi a f*sznak olvasod ? Különben is a az asszonyt abuzáló hímringyó gazdád bojkottot hirdetett ! Így akartok ti nyerni. Ennyit sem tudtok betartani, párt fegyelem, összetartás nuku. 🤣🤣🤣 Ezért nem voltatok tüntetni sem , mert leszarjátok mit akar.
Mr.Woof
2024. október 09. 15:18
"Nyilván nem vesszük magunkra, hogy az „állampárt propagandája”, csakhogy miután a tüntetést követően tételesen a Mandinert is e körbe sorolta, kénytelenek vagyunk határozottan visszautasítani ezt a szemét nyilatkozatot." Nyilván nem, azért sivalkodsz egy cikkben.
5m007h 0p3ra70r
2024. október 09. 15:16
Pontosan az történt, ami már előre borítékolható volt. Az EP felkérdezői módszeresen precízen beégettek a saját intézményüket. Ennyire látványosan diléttánsnak mutatkozni felülmúlt minden várakozást. Egyetlen balfasznak sem jutott eszébe, hogy Orbán lépéselőnyben van, mert nem ő állít és ők cáfolják, hanem fordítva. Nem Orbán expozéját vitatták, szimplán személyeskedtek. Ez nevetségesen kicsinyes és szakmaiatlan volt. De egy remek alkalom, hogy az európai választók betekintést kapjanak a többe tízzer euróval fizetett zsellérek exkluzív mulatójába.
Takagi
2024. október 09. 15:13
A Fostos ovis módon felolvasta amit leírtak neki,ami hazugság és egyben nemzetárulás. Lefogják cserélni a Tiszában is,mert örök vesztes. Bukott ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!