Magyar FBI-ügynök rántotta le a leplet az Egyesült Államok egyik legsötétebb titkáról

2024. október 07. 09:41

A DEA-nak és az FBI-nak beépített nyomozóként dolgozó Nádas Tamás a Drogkutató Intézetnek adott interjújában többek között arról beszélt, hogy kormányzati segítséggel is terjedt a mai kor legveszélyesebb szintetikus anyaga a tengerentúlon.

2024. október 07. 09:41
Democratic candidate VP Kamala Harris and President Joe Biden hold a campaign event

Nyitókép: AFP/Brendan Smialowski

A Drogkutató Intézet interjút készített Nádas Tamással, aki néhány évvel ezelőtt beépített nyomozóként dolgozott a DEA-nak és az FBI-nak is a kábítószer-kereskedelem megfékezése érdekében. A beszélgetés során szóba kerül a marihuána legalizációja, a veszélyeztetett korosztályok, a drogpiac aktualitásai, valamint a mindent elárasztó fentanil. 

Nádas Tamástól azt kérdezték, a kormány is szerepet játszhatott-e abban, hogy elképesztő sebességgel terjedt el az országban a veszélyes szer.

Erre sajnos nem válaszolhatok teljesen nyíltan, de igen, mindenképp volt politikai kapcsolódás, és nem is kellett olyan sok lépcsőt felfelé menni a dílerektől ahhoz, hogy azokat a személyeket már meg is tudjuk nevesíteni, akik beengedték a drogot a területünkre. Szóval, nagyon messzire nem kellett menni a dílertől a politikusokig

– válaszolta. Hozzátette: a tiszta heroinról és az oxikodonról még csak-csak le lehetett nagy küzdelmek árán jönni, de a fentanilról nem.

A Drogkutató Intézet elemzésében kimutatta, hogy a fentanil a mai kor legveszélyesebb szintetikus anyaga, ugyanis ötvenszer erősebb, mint a heroin, és százszor erősebb, mint a morfium. Az amerikai kábítószerellenes hivatal 2022-ben több mint 4500 kilogramm fentanilt, valamint több mint 50,6 millió fentaniltartalmú pirulát foglalt le, ami elegendő lenne 330 millió ember életének a kioltására.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MTom
2024. október 07. 11:43
Szokasos Mandi uszito szar. A cimnek semi koze az interjuban elhangzottakhoz, de az atlagos fidesz szavazo Mandiner olvaso ugysem jut tovabb a cim kibetuzesenel
Nasi12
2024. október 07. 11:12
A dolog ott kezdődik, hogy a gyógyszerlobbi nyomására nagyon megengedő a gyógyszerfelírás a bizonyos kezelésekre. Nem hosszú onnan az út a kábítószerekig. A túladagolás gyakori, elképesztő számú ember hal meg benne az utóbbi években. Több mint a háborúikban, meg a belső támadásokban.
pipa89
2024. október 07. 11:05
Nagyon vékony mezsgye az, amin a demokrata kormány jár. A páholyosok erős befolyása életellenes, sötét és a pénz mentén szerveződött. Soha nem szeretném sem tudni, sem látni a mélységét és az irányításának szellemi lényegiségét... Velejéig romlott mindaz, ami az élet, a rend, az emberi társadalmak, választott kormányok, államok ellenében szerveződik.
NokiNokedli
2024. október 07. 10:59
USA a Fentanilisztán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!