Lövöldözés volt Vilnius belvárosában, egy ügyvéd meghalt, több rendőr megsebesült

2024. október 10. 20:55

A balti álamban vasárnap parlamenti választást tartanak. Az incidens egy szavazóhelyiséghez közel történt.

2024. október 10. 20:55

Nyitókép: Douglas Sacha / Getty images

Lövöldözés volt csütörtökön reggel Vilnius belvárosában, egy ember életét vesztette, két rendőr pedig megsebesült – közölte Ramunas Matonis, a helyi rendőrség szóvivője a BNS hírügynökségnek nyilatkozva.

Az áldozat egy 69 éves ügyvéd, egy rendőrnő a lábán, egy férfi kollégája a felsőtestén sérült meg intézkedés közben. 

A sebesülések nem életveszélyesek, köszönhetően annak, hogy a rendőrök golyóálló mellényt viseltek

– ismertette Matonis.

Viktoras Grabauskas, a litván rendőrfőnök egyik tanácsadója megerősítette, hogy a gyanúsított feladta magát a rendőrségnek.

A tett indítékát még homály fedi.

Litvánia vasárnap választ

Az incidens egy olyan épületben történt, amely közel található a központi fekvésű Lukiskiu-térhez, ahol korai szavazás keretében adhatták le voksukat litván állampolgárok. A balti államban vasárnap tartanak parlamenti választást.

A litván központi választási bizottság a BNS-nek nyilatkozva közölte, hogy a történtek nem zavarták meg a voksolás folyamatát. Ingrida Simonyte miniszterelnök délben szintén a Lukiskiu-téren tervezte leadni szavazatát, a történtek miatt azonban egy másik választóhelyiségben voksolt.

(MTI)

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Treeoflife
2024. október 10. 22:41
Már náluk is? Eddig béke és nyugalom honolt náluk - mi történt?
wadcutter
2024. október 10. 21:59
Vasárnap választanak, akkor mi ez az előrehozott szavazás? És ha nem éri meg a vasárnapot, akkor hogy érvénytelenítik a szavazatát?
Obsitos Technikus
2024. október 10. 21:35
Ajj hát muszáj volt pont ezt importálni a fejlett nyugatról?
sexykitty-5000108
2024. október 10. 21:31
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­­é­­k­e­­l­­d­ ­­a­­­ ­s­­­z­e­­­x­­­i­­­ ­p­­u­­­n­­­c­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!