Libanoni dróntámadás próbálta megölni Netanjahut

2024. október 19. 18:20

A drón elérte és meglőtte az izraeli miniszterelnök házát, de senki sem sérült meg, mert a merénylet idején az épület üresen állt.

2024. október 19. 18:20

Nyitókép: Izraeli katonák sétálnak az izraeli miniszterelnök Caesarea-ban lévő háza előtt, ahol dróntámadás történt 2024. október 19-én  /  fotó: Jack GUEZ / AFP

 

Szombaton egy Libanonból indított drón támadt Benjamin Netanjahu Caesarea-beli házára, a becsapódott lövedékek nem okoztak sérülést, ugyanis 

a merénylet idején senki sem tartózkodott az épületben 

– közölte az izraeli miniszterelnök szóvivője. A drón „egy épületet lőtt meg", két másik drón is be tudott hatolni az izraeli légtérbe, ezeket azonban a hadsereg semlegesíteni tudta – áll az izraeli hadsereg közleményében.

A Politico azt írja, hogy Jahija Szinvar Hamász-vezető hét elején történt likvidálása azzal a reménnyel kecsegtetett, hogy a közel-keleti konfliktus nyugvópontra ér, az azt követő események azonban azt jelzik, hogy az eszkaláció nem állt meg.

Egy észak-gázai menekülttábor ellen pénteken végrehajtott 

izraeli légicsapásban legalább 33 ember, köztük 21 nő vesztette életét. 

A Hamász egyik Katarban tartózkodó vezetője, Halil al-Hajja újból megerősítette, hogy a Gázai övezetben fogva tartott izraeli túszokat addig nem engedik szabadon, míg az izraeli hadsereg le nem állítja az övezet támadását.

Az uniós lap más lapértesülésekre hivatkozva megjegyzi: Irán legfelsőbb vallási vezetője, Ali Hamenei ajatollah szombaton azt nyilatkozta, hogy 

a Hamász Szinvar halála ellenére is töretlenül tevékenykedik, a szervezet „él, és életben is marad".

Eközben a G7 csoport védelmi miniszterei szombaton kezdődött nápolyi találkozójukat elsősorban a közel-keleti válság és az ukrajnai háború megoldási lehetőségeiről egyeztetnek.

Ezt is ajánljuk a témában

--

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000117
2024. október 19. 20:52
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­k­­e­­l­­d­­ ­­­a­ ­­­s­­­z­­e­­x­­i­ ­­p­­­u­­­n­­­c­­i­­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
moliere-0
2024. október 19. 20:52
Akkor m ost a változatosság kedvéért Izrael hadat üzen Libanonnak?... és.... meg is ....ő... támadja?
cccbasatu
2024. október 19. 20:39
Ahogy tapasztalható a világpolitika folyamatait ebből az is lejön hogy akihez Orbán dörgölőzik azt a célgömbre ültetik!Nem is kell példálózni.Vigyázzatok Orbánra mer csak mi magyarok dönthetünk arról hogy bíróságra küldjük Orbánt és társait vagy nem!
obi-wankenobi
2024. október 19. 20:05
Én ugyan azt a módszert használnám a libanoniak ellen, mint a libanoniak Izrael ellen. Összefogdosnék egy csomó libanoni túszt és azt mondanám, hogy mindaddig, amíg nem adják vissza az összes Izraeli túszt, minden nap tíz libanoni túszt ölök meg nyilvánosan. Szerintem gyorsan megkerülnének az Izraeli túszok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!