Liam Neeson visszavonulót fúj

2024. október 24. 17:45

A népszerű északír színész, William John „Liam” Neeson úgy döntött, hogy befejezi az akciósztárságot, mivel még véletlenül sem szeretné becsapni a közönséget.

2024. október 24. 17:45
"Marlowe" UK Premiere - VIP Access

Nyitókép: Dave J Hogan/Getty Images

A Schindler listája, Az átok, a Batman- és Star Wars-filmek sztárja már hetven felett jár, mégis évtizedek, egészen pontosan 57 éves kora óta bukkan fel a drámaibb és komolyabb szerepek mellett akciófilmekben is. Ehhez a kezdő löketet talán Luc Besson adta az Elrabolva főszerepével, ami után

a film sikereinek köszönhetően William John „Liam” Neeson, az észak-ír színész szinte már akciófilmes sztár lett, fittyet hányva az olyan klasszikusokra, mint amilyen a Schindler listája volt.

Ahogy Keanu Reeves-t a John Wickben, úgy Neesont is imádta a közönség a népszerű szerepben, ahol az elrabolt lányát mindenen és mindenkin átgázolva megmentő CIA-ügynökké vált. Azóta azonban, avagy most már 16 éve vállalt el a színész hasonló, szinte már egykaptafára írt szerepeket. De a színész, aki Antal Nimróddal is forgatott, és aki még 70 felett is maga veszi fel a saját harcjeleneteit, úgy érzi, hogy közel a nyugdíj.

Ezt is ajánljuk a témában

72 éves vagyok – egyszer csak abba kell hagynom. Nem lehet becsapni a közönséget. Nem akarom, hogy Mark harcoljon helyettem az akciójeleneteimben”

nyilatkozta a People magazinnak Neeson, közben régi kaszkadőr kollégájára, Mark Vanselowra utalva. És bár Liam Neeson még nem tudja, melyik akciófilmje lesz az utolsó, de azt mondta, hogy valószínűleg 2025 végéig lemond az ilyen jellegű szerepekről.

Neeson legújabb produkcióját, az Absolutiont október végén mutatják be Amerikában, és ebben újra Hans Petter Molanddal dolgozott együtt, a Dermesztő hajsza rendezőjével, aki Neeson kiváló kiváló akcióhős. A direktor úgy nyilatkozott a lapnak, hogy „amikor belemerül a karakterébe, akkor látod a fájdalmat, látod a kínt. Eggyé válik azzal az emberrel.”

Ha 2025-től a színészt nem is láthatjuk akciófilmekben, de a moziba betérve attól még ugyanúgy találkozhatunk vele. Készül már a nyáron leforgatott Hotel Teherán című akció-thriller, melyben Zachary Levi partnere, jövőre pedig egy remake-ben láthatjuk, méghozzá a Leslie Nielsen főszereplésével készült egykori nagy siker, a Csupasz pisztoly új Drebin felügyelőjének bőrébe bújva. Reméljük, ez jobban sikerül, mint az 1999-es Az átok, ami az 1963-as A ház hideg szívéhez képest jóval gyengébb lett.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000125
2024. október 24. 20:12
🍓 ️ ­É­r­t­­é­­­k­e­­l­­d­ ­­­a­­­ ­s­z­e­­x­­­i­­ ­p­­u­­­n­c­­­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
No comment no cry
2024. október 24. 20:09
"jövőre pedig egy remake-ben láthatjuk, méghozzá a Leslie Nielsen főszereplésével készült egykori nagy siker, a Csupasz pisztoly új Drebin felügyelőjének bőrébe bújva" Viszolygok a remake-ektől. Szar epigonok leginkább, amit arra használnak a rendezők, hogy maguknak vindikálhassanak valamit, ami másé. Nem kap normális szerepet Liam Neeson, hogy ilyesmire adja a fejét?
tvingaren
2024. október 24. 20:06
Kicsit lassu az elérese a faszinak....
5m007h 0p3ra70r
2024. október 24. 19:46
>>Zsolt75 2024. október 24. 18:57 Drebin? Azt megnézem.<< Nagyon különleges ügyosztály (Police Squad!) Frank Drebin - Leslie Nielsen (Sinkovits Imre) A Csupasz pisztoly trilógia őse. Minden rész elején bejelentettek egy vendégszereplőt, akit azonnal, már a főcímben megölnek és többet nem is bukkant fel az epizódban. Drebilnek gyakran találkoznia kell Johnnyval, a mindentudó cipőpucolóval, akitől információkat szerez a bűnügyek kapcsán. Miután Frank távozik, Johnnyhoz mindig érkezik valaki és a hivatásukhoz kérnek Johnnytól tanácsot. Egy pap a halál utáni élet kapcsán kér tanácsot. Egy orvos kérdezi Johnnyt, hogyan kell elvégezni egy szívműtétet. Az epizódok végén a stáblistánál kimerevítik a képet, de valaki mindig mozog a kimerevített emberek között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!