Lengyel lap: győztes tábornokként fogadták Orbánt Olaszországban

2024. október 24. 14:49

A Rzeczpospolita szerint a magyar miniszterelnök szövetségesei már közvetlen befolyást gyakorolnak az uniós döntésekre.

2024. október 24. 14:49
Italian deputy Prime Minister and leader of Italian League party (Lega), Matteo Salvini (L) hugs Hungarian Prime Minister and leader of Fidesz Viktor Orban during the annual rally of the Italian far-right League (Lega) party in Pontida, northern Italy on October 6, 2024.

Nyitókép: Piero CRUCIATTI / AFP

Jan Zielonka lengyel újságíró szemléletesen próbálta összefoglalni Orbán Viktor szövetségeseinek, valamint ellenfeleinek a politikai irányvonalát.

Zielonka a Rzeczpospolita hasábjain leírta, hogy

Orbán Viktort legutóbbi olaszországi látogatásán az olasz Liga párt támogatóinak tömege úgy fogadta, mint egy tábornokot egy győztes háború után.

Ma Salvini olyan politikai – Zielonka szavaival élve – „unokatestvérei”, mint Orbán, Giorgia Meloni, Geert Wilders és Robert Fico közvetlen befolyást gyakorolnak az uniós döntésekre. A szerző szerint viszont az olyan liberális „tábornok”, mint Emmanuel Macron és a szocialista Olaf Scholz nemcsak a saját „hadseregük” rendetlensége miatt állnak közel a kapitulációhoz, hanem azért is, mert a többi európai vezető az igazi „hazafi” lett.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000124
2024. október 24. 16:41
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­­k­e­l­d­ ­­­a­­ ­­s­­z­­­e­­­x­­i­ ­p­­­u­­­n­­c­­i­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Treeoflife
2024. október 24. 16:39
Még mindig semmi nem dőlt el. A globalisták nagyon nehezen engedik ki a gyeplőt a kezükből, akár tényleges világháborútól sem fognak visszariadni. Az USA elnökválasztás soha nem bírt még olyan fontos téttel, mint ez a mostani, minden ott fog eldőlni. Viszont, ha a bolsevik globalisták vannak erőfölényben, és egyértelművé válik, hogy csalással sem nyerhetnek a demokraták, akkor Isten irgalmazzon nekünk - rajta kívül senki és semmi nem fogja a világunkat megmenteni. Lehet, hogy elképzelni sem tudjuk, milyen erők munkálkodnak a háttérben - nem egy ember, a szó szoros értelmében ERŐk. Azt, hogy Orbán Viktort tábornokként fogadták .... ne vicceljünk!. Orbán Viktort tisztelik, és nagyra becsülik. Ennek adtak nyomatékot, és ezt éreztették vele, hiszen közel 10 éve szinte egy szál "maga" szállt szembe minden olyan irányzattal, amit ha nem tesz, ma már a Kárpát-medencében is tankok masíroznának, ha egyáltalán még létezne Európa.
Akitlosz
2024. október 24. 16:27
Macron már kihúzza a ciklusa végéig, azután nyugdíjba vonul. Nem bukik meg.
Akitlosz
2024. október 24. 16:26
"a magyar miniszterelnök szövetségesei már közvetlen befolyást gyakorolnak az uniós döntésekre." Nem elég közvetlent. Még mindig mások döntenek, csak már meghallgatják a velük egyet nem értőket is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!