Lecsaptak a Alligator-helikopterek: az orosz légierő drámaian hiúsította meg az ukrán csapatmozgásokat (VIDEÓ)

2024. október 26. 17:28

Kurszk megye határvidékén az orosz légierő látványosan akadályozta meg az ukrán csapatok rotációját.

2024. október 26. 17:28
null

Nyitókép: Ka–52m típusú orosz katonai helikopter. (tass.com) 

Az orosz védelmi minisztérium hivatalos Telegram-csatornáján közölte, hogy az orosz légierő Ka–52m helikopterekkel végrehajtott támadása megakadályozta az ukrán fegyveres erők (VSU) tervezett csapatcseréjét Kurszk megye határának közelében – számolt be a Magyar Nemzet

A Ka–52m helikopterek személyzete pontos rakétacsapásokat mértek az előre megadott koordináták alapján, amelyeket a légierő irányító tisztje közölt, és ezzel sikeresen megsemmisítették az ukrán páncélosokat és katonai erőt.

A Ka–52m, más néven Alligator

Az orosz hadsereg egyik legfejlettebb harci helikoptere, amely a Kamov tervezőirodában készült. Ez a helikopter az átalakított Ka–50 és Ka–52 modellek továbbfejlesztése, amelyet különféle légi harci feladatok végrehajtására terveztek. A Ka–52m egyedi rotoros elrendezése és kétmotoros hajtóműve lehetővé teszi a nagy manőverezhetőséget és a gyorsaságot. Felszereltsége magában foglalja a fejlett elektronikus és radarrendszereket, amelyek segítik a célpontok gyors azonosítását és megsemmisítését. A helikopter képes szembenézni különböző időjárási körülményekkel, és éjszakai műveletek lebonyolítására is alkalmas. Fegyverzete többféle rakétából és a legújabb precíziós bombázó eszközökből áll, így hatékonyan alkalmazható mind földi, mind légi célpontok ellen. A Ka–52m tehát kulcsszereplője az orosz légierő modern hadműveleteinek.”

A közlemény szerint a támadás során megsemmisített ukrán hadieszközöket és személyzetet az irányító tiszt helyszíni jelentése is visszaigazolta, ami tovább erősíti az akció sikerességét és annak jelentőségét. A támadást dokumentáló videófelvétel szemléletesen bemutatja a modern katonai technológia szerepét a harctereken, különösen a helikopterek hatékonyságát és a gyors cselekvés előnyeit. Az ilyen reakcióképesség meghatározó lehet a konfliktusok kimenetele szempontjából, hiszen az ukrán csapatok mozgásának megakadályozása jelentős stratégiai hátrányt jelent az ellenfél számára.

Az orosz védelmi minisztérium által közölt információk szerint az akció a határtérségek biztonságának és szuverenitásának védelmében folytatott szélesebb katonai műveletek része, amelyek célja az ellenséges tevékenységek gyors és hatékony felderítése és semlegesítése.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2024. október 26. 19:10
Na ugye..
nekoashi
2024. október 26. 18:50
Mit lehet látni a felvételen? Repül egy orosz helikopter, a felszin el van homályosítva. Utána 45° körüli szögben repül és kilő néhány nem irányított rakétát, majd leborít oldalra. Kérdéseim: Miért van elhomályosítva a felszin? Talán mert geolokációval megállapítanák, hogy közelébe nem járt a frontnak? Mi értelme van így kilőni nem irányított rakétákat? Ezeket eredetileg úgy használták, hogy a repülőgép/helikopter a cél irányába repül, úgymond a gép tengelyével céloz, majd a rakéták kilövése után kitér. Így 45° rakéta eregetéssel csak jó messzire kilövi a rakétákat, de csak hatalmas szerencsével talál el bármit.... Szóval ez kamu felvétel....
Kovács Ubul
2024. október 26. 18:45
"A támadást dokumentáló videófelvétel szemléletesen bemutatja" a rendszerszintű musZka propagandista hazudozást a semmibe ívelgetett irányítatlan rakétákkal kapcsolatban. Nem unjátok 3. éve ugyanannak az ostoba dezinformációnak a terjesztését?
sexykitty-5000126
2024. október 26. 17:44
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­é­­k­­­e­­l­d­­­ ­a­ ­­­s­­z­e­x­i­ ­­p­­u­n­­c­­i­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!