Meghajolt az ENSZ Oroszország előtt, Zelenszkij tajtékzik

2024. október 26. 11:27

Guterres válaszul szembesítette az ukrán elnököt a valósággal.

2024. október 26. 11:27
null

Nyitókép: X

Az orosz elnök csütörtök éjjel Kazanyban, a BRICS-országok csúcstalálkozója alkalmából, a tömörülés soros elnökeként fogadta António Guterres ENSZ-főtitkárt. A fogadás során Oroszország és az ENSZ vezetője kezet fogott, amely során utóbbi meghajolt Putyin előtt. Az ENSZ vezető tisztségviselőjének hivatala szerint a megbeszélésen a Fekete-tengeren való szabad hajózásról volt szó.

„A főtitkár kifejezte meggyőződését, hogy a hajózás szabadságának biztosítása a Fekete-tengeren kiemelkedő fontosságú Ukrajna, az Oroszországi Föderáció, valamint a globális élelmiszer- és energiabiztonság szempontjából” – áll a közleményben. 

Zelenszkij tajtékzik

Ezek után az ukránok leszögezték, hogy nem teheti be a lábát Ukrajnába az ENSZ-főtitkár, nem látják szívesen Kijevben. „A kazanyi út és a háborús uszítóval való kézfogás, után, valamint azután, hogy az ENSZ világnapját [Guterres] az agresszor területén töltötte, furcsa is lenne őt itt, Kijevben fogadni” – közölte a meg nem nevezett ukrán kormányzati forrás.

Guterres válaszul azzal szembesítette Zelenszkijjéket, hogy 

a BRICS-tagországok közel felét alkotják a világ népességének.

 

 

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2024. október 26. 14:18
Végre az ENSZ úgy viselkedik mint amire a felhatalmazása szól. Tágyal minden érintett féllel. Ehhez hozzá tartozik a köszönés is. Ukrajnának tudomásul kell vennie, hogy a világ nagyobb része nem úgy gondolkodik ahogyan ő elvárja és nem is írhatja elő senkinek miként tegyen.
balbako_
2024. október 26. 14:07
A világ legnagyobb népességű, gazdasági és politikai erejű szövetsége a BRICS. Ukrajna meg egy szarrá bombázott becsődölt USA gyarmat. Naná, hogy az ENSZ főtitkár nagyon örül, hogy szóba állnak vele.
Mich99
2024. október 26. 14:00
Zselé pojáca jól kib*szott Ukrajnával, lenullázta Ukrajna jövőjét...
sexykitty-5000126
2024. október 26. 13:51
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­­k­­­e­­l­­d­ ­­a­­ ­s­­­z­­­e­x­­­i­ ­­­p­­­u­n­­­c­­i­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!