Leálltak barterezni Amerikával: úgy átvágták őket, hogy a fal adta a másikat

2024. október 14. 21:28

Feladták az egyik legfontosabb kikötőjüket, cserébe szemetet kaptak.

2024. október 14. 21:28
IRAQ-US-TANK

Nyitókép: MNF-I / AFP

Átverve érzik magukat Görögországban, miután számukra meglehetősen rosszul sült el egy, az Egyesült Államokkal kötött üzlet. Ennek része volt, hogy különböző harcjárműveket, például M2A2 Bradleyt kapnak Amerikától, cserébe pedig átadják a alexandroupolisi kikötőt, hogy azt használhassa Washington. Nikosz Dendiasz görög védelmi miniszter azonban nemtetszésének adott hangot, miután szerint az Egyesült Államok által felajánlott katonai segély valójában selejtes, javítási áruk pedig majdnem annyiba kerül, mint vásárolni egy újat az eszközökből. 

A Militarnyi a politikusra hivatkozva azt írja, a járművek felújítása darabonként nyolcmillió eurót kóstál. 

A görög delegáció még júniusban ment az Egyesült Államokba, hogy megegyezzenek a részletekről, akkor állapodtak meg róla, hogy összese 62 M2 Bradleyt kapnak. Az eredeti megállapodás az volt, hogy Athén a saját költségén újítja fel a járműveket, azonban a magas költségek miatt ezt a védelmi tárca nem vállalja. 

Az amerikai félnek páncélos biztonsági járműveket, helikoptereket, gyalogsági harcjárműveket és C-130-as katonai szállítórepülőgépeket, valamint hajókat is kellett volna adnia a görögöknek, ám ezeket sem érkeztek meg. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. október 14. 23:44 Szerkesztve
Figyu görög, nem átbasztak titeket, ezt myugaton úgy hivják: szövetséges. Kancsal ratyit nem küldtek nektek?
blondiner
2024. október 14. 23:29
Win Win helyzet 🤡
5m007h 0p3ra70r
2024. október 14. 23:08
Cigányok egymás közt.
sexykitty-5000112
2024. október 14. 22:56
🍓 ️ ­­É­r­t­­­é­­k­­­e­­­l­­­d­­ ­a­ ­s­­­z­­­e­x­­­i­­­ ­­­p­­u­n­c­­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!