Konzervatív megmondóemberek: Megint a nagyhatalmak döntenek Európában a többiek nélkül

2024. október 20. 15:06

A Joe Biden utolsó, még elnökként megtett európai látogatásán történt találkozó kapcsán szabadultak el az indulatok az X-en.

2024. október 20. 15:06
Visit from US President Biden

Nyitókép: JOHN MACDOUGALL / AFP

 

Joe Biden amerikai elnök diplomáciáját mindig is a személyes kapcsolatokra alapozta, és hivatali ideje végéhez közeledve, október 18-án Berlinben találkozott Olaf Scholz német kancellárral  – írta a The Associated Press.

Biden ezen a megbeszélésen nemcsak Scholznak kíván köszönetet mondani az Ukrajnával kapcsolatos együttműködéséért, hanem Macron francia elnökkel és Keir Starmer brit miniszterelnökkel is közösen tárgyalnak a világpolitikát érintő kérdésekről.

Ezt is ajánljuk a témában

A találkozón Biden, Scholz, Macron és Starmer megbeszélték Ukrajna támogatásának jövőjét, valamint Zelenszkij elnök „győzelmi tervét”, amely Ukrajna győzelmének esélyeit kívánja erősíteni.

Az érintett vezetők közösen ítélték el Oroszország ukrajnai agresszióját, és megállapodtak abban, hogy folytatják Ukrajna biztonsági, gazdasági és humanitárius támogatását. 

A találkozó kapcsán számos negatív vélemény megfogalmazódott a konzervatív politikai táborban, miszerint ismét csak a nagyhatalmak döntöttek Európa sorsáról.

A Bruges Group angol agytröszt a következőt osztotta meg az X közösségi hálón:

Lengyelország, amely döntő szerepet játszott Ukrajna megvédésében, ki van tiltva, míg Németország, amely az Északi Áramlatot építette, központi szerepben tetszeleg.

Amatőrök Berlinben.”

 

Egy felhasználó a mostani találkozót a jaltai konferenciához hasonlította, ahol az akkori három nagyhatalom a második világháború befejezése utáni Európa sorsáról döntöttek: 

A francba, már megint itt vagyunk.”

 

A DG Meme oldal a

közös lónak túros a háta”

mondás német megfelelőjével és egy képpel célzott arra cinikusan, hogy nem vett részt a találkozón sem Lengyelország, sem Csehország, illetve senki a Baltikumból.

 

 

A találkozóról szóló angol nyelvű beszámolót az alábbiakban tekintheti meg:

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zabszem
2024. október 20. 21:28
Talán azért, mert pont szarnak Kelet és Közép Európára... Nyugodtan feláldoznák és elküldenék megdögleni a kelet és közép európai országok lakosságát megdögleni Ukrajnáért.... Talán akkor ezeknek az országoknak nem kellene folyamatosan a seggüket nyalni (lásd lengyelek, csehek, románok...)... Azt hiszik most valakik, de csupán a ballibsi elitet tömik ki lóvével, akik aztán zokszó nélkül lelépnek a nyugatra, ha épp nagy gáz lesz.....
atti64
2024. október 20. 19:44
A KÉPEN PATKÁNYOK LÁTHATOK NEM EMBEREK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Akitlosz
2024. október 20. 19:11
Nem azért volt Berlinben a találkozó, mert Németország nagyhatalom, hanem azért, hogy ennek a költségeit is a legyőzött németek fizessék.
Akitlosz
2024. október 20. 19:07
Németország, mint nagyhatalom? Ez valami vicc? Németország 1945. óta megszállt ország, saját külpolitikát nem folytathat. Az sem szabd megakadályoznia, hogy a CIA lehallgassa a kancellár telefonját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!