Kiterítette a lapjait Von der Leyen: elmondta, mi lesz az Európai Bizottság legfontosabb feladata

2024. október 25. 17:19

Már most döntött az Európai Unió 20 millió euró sorsáról.

2024. október 25. 17:19
President of the European Commission Ursula von der Leyen addresses a press conference with European Council President after an EU summit in Brussels on October 17, 2024.

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

Az Európai Unió bővítése lesz az Európai Bizottság következő öt évének legfontosabb feladata – hangsúlyozta Ursula von der Leyen, a bizottság elnöke pénteken Szarajevóban.

A tagjelölt országok előrelépése a csatlakozási folyamatban kizárólag azon fog múlni, milyen ütemben hajtják végre a szükséges reformintézkedéseket

– tette hozzá.

„Szarajevó és Brüsszel is az Európai Unió tagjaként képzeli el Bosznia-Hercegovinát” – állapította meg. Az ország 2016 februárjában nyújtotta be a tagság iránti kérelmét, a csatlakozási tárgyalások hivatalosan idén márciusban megkezdődhettek vele, mert az utóbbi években viszonylag jól haladt a szükséges reformintézkedések végrehajtásában – emlékeztetett.

Azóta azonban jelentősebb előrelépés nem történt, mert az ország vezetése nem tud megállapodni a kulcsfontosságú reformintézkedések végrehajtásában. Még nagyon hosszú út és sok munka áll az ország előtt – figyelmeztetett.

Az október eleji áradások és földcsuszamlások okozta károkkal kapcsolatban a bizottsági elnök közölte:

az Európai Unió 20 millió euró (8 milliárd forint) azonnal segélyt nyújt az országnak.

Von der Leyen még csütörtökön a legnagyobb kárt elszenvedő Jablanicában azt mondta: az EU segítségnyújtása az azonnal segéllyel nem ért véget, utána is segíti a károk felszámolását.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 25. 19:13
Szembe kellene nézni a dolgokkal...
templar62
2024. október 25. 19:09
Hulla van Böven ?
makapaka2
2024. október 25. 19:03
A legfontosabb feladat az lenne, ha lesittelnék Ursulát Európa tönkretételében nyújtott szerepe miatt.
pandalala
2024. október 25. 18:12
ezek nem ismerik a munkaköri leírásukat (sem) :-((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!