Kitálalt az amerikai újságíró: Biden „hazugnak” és „kurafinak” nevezte az izraeli miniszterelnököt

2024. október 08. 19:44

Egy áprilisi telefonbeszélgetésről rántották le a leplet.

2024. október 08. 19:44
null

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / AFP

Bob Woodward amerikai újságíró készülő könyve szerint Joe Biden amerikai elnök 2024 tavaszán éles kritikával illette Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt. A The Times of Israel beszámolója szerint a két vezető viszonya különösen feszültté vált az izraeli légicsapások és katonai műveletek Közel-Keletre gyakorolt súlyos következményei miatt.

A könyv szerint egy áprilisi telefonbeszélgetés során Biden megkérdezte Netanjahut: „Mi a stratégiád, ember?”, majd felkiáltott: „Nincs stratégiád!”. 

Az izraeli hadsereg Rafah elleni akciója és a Hezbollah vezetőjének likvidálása kapcsán Biden állítólag élesen bírálta Netanjahut, „hazugnak” és „kurafinak” nevezve őt.

A könyv szerint a Hezbollah parancsnoka, Fuad Shukr néhány hónappal korábbi megölése után Biden újabb kritikával illette az izraeli vezetőt, arra figyelmeztetve, hogy Izrael nemzetközi megítélése romlik emiatt. Állítólag azt a kérdést tette fel Netanjahunak, akit a becenevén szólított: 

Bibi, mi a f*sz?”

Az újságíró leírta, hogy bár az USA és Izrael közötti feszültségek tovább nőttek, Biden elismerte, hogy Izrael visszafogottan reagált az iráni támadásokra, amit pozitívumként értékelt. A könyv említést tesz Antony Blinken külügyminiszter szaúd-arábiai tárgyalásairól is, amelyek során Izrael kapcsolatai és a palesztin kérdés is napirendre került. Állítólag a szaúdi koronaherceg azt közölte, hogy csak akkor lehetséges a kapcsolatok normalizálása Izraellel, ha létrejön egy palesztin állam.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
W23458
2024. október 08. 21:27
"Izrael visszafogottan reagált az iráni támadásokra" Irán reagált visszafogottan az izraeli támadásokra (eddig). Irán VÁLASZOLT a támadásokra, nem támadott. Elég nagy különbség!
sexykitty-5000106
2024. október 08. 20:43
🍓 ️ ­­­É­r­t­­­é­k­­e­­l­d­­­ ­a­ ­­­s­­­z­­e­­x­­­i­­­ ­p­­­u­­­n­­­c­­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
europész
2024. október 08. 20:41
Mar nem tuja felfogni mondandojanak ertelmet.Ez arra vall.Potyint legyilkosozta azt mar le se irom miket hordott ossza Trumprol.
Megtalálta
2024. október 08. 20:25 Szerkesztve
Ez a fajta párbeszéd mostanában is elhangozhatott Biden és Bibi között, mivel Izrael pont azután ölte meg a Hezbollah vezetőjét, miután az amerikaik közvetítésével (nyilván ki tudja, milyen feltételek mellett) beleegyezett a tűzszünetbe Izraellel. Ezek után az "amerikai közvetítés" nem lesz túl népszerű a közel-keleten egy darabig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!