Kínaiakat támadtak meg terroristák Pakisztánban

2024. október 07. 20:52

Két kínai munkást is megöltek egy konvoj lerohanása során pakisztáni szeparatista elkövetők.

2024. október 07. 20:52
null

Fotó: videórészlet

Pakisztánban ismét bomba robbant – ami megölt két kínai munkást. A Baloch Liberation Army nevű pakisztáni szeparatista szervezet vállalta magára a robbantást, ami Karacsi reptere közelében történt.

A támadás kifejezetten egy kínaiakat szállító konvoj ellen történt,

amely kínai befektetőket és mérnököket szállított el a reptérről. A robbanásban két kínai munkás halt meg, további nyolcan pedig megsebesültek, köztük a konvojt kísérő helyi rendőrök.

A merényletre azelőtt került sor, hogy a napokban Pakisztán szervezi a Sanghaji Együttműködés Szervezete aktuális csúcstalálkozóját. 

A szervezetet Kína és Oroszország alapította,

hogy ezzel ellensúlyozzák a nyugati katonai és biztonságpolitikai szerveződéseket.

A pakisztáni miniszterelnök, Shehbaz Sharif elítélte a robbantást, és megígérte, hogy Pakisztán biztosítani fogja kínai partnerei biztonságát.

A robbantás elkövetői a Pakisztánhoz tartozó Beludzsisztán tartomány elszakadásáért küzdő BLA tagjai voltak, mely szervezet már eddig is támadta a pakisztáni biztonsági erőket és a helyszínen terjeszkedő kínai érdekeltségek képviselőit.
 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
viator-11
2024. október 07. 21:43
Amikor a muszlim cigányság orrba rúgja a sárkányt. Az pedig kinyitja a szemét...
sexykitty-5000105
2024. október 07. 20:59
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­k­e­­­l­­d­­­ ­­a­­ ­s­z­e­x­i­­ ­p­­­u­n­c­­i­­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!