Kik és miért lehetetlenítették el az isztambuli békefolyamatot?

2024. október 01. 06:02

Akik ellehetetlenítették az isztambuli békefolyamatot, vajon Putyin mellé kerülnek a Nemzetközi Büntetőbíróság előtt?

2024. október 01. 06:02
null
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP

„A történelmi analógiáktól amúgy is hideglelést kapok, ’56-ot belekeverni az ukrajnai háborúba pedig éppúgy silány demagógia, ha azt a magyar kormány tagja mondja, mint amikor azt atlantisták plakátolják ki. Na de, ha mindannyian sikeresen kiszörnyűlködtük magunkat Orbán Balázs számomra továbbra sem értelmezhető mondatain, talán érdemes volna végre feltenni néhány lényegi kérdést:


- kik és miért szabotálták el a minszki megállapodásokat?
- miért nem lehetett 2021 végén, 2022 legelején dialógust folytatni az oroszokkal akár jogos, akár jogtalan szempontjaikról?
- kik és miért lehetetlenítették el az isztambuli békefolyamatot?
- akik ellehetetlenítették az isztambuli békefolyamatot, vajon Putyin mellé kerülnek a Nemzetközi Büntetőbíróság előtt?
- kik és miért robbantották fel a Nordic Streamet?
- mi a garancia a százmilliók életfeltételeit fenyegető nukleáris eszkaláció elkerülésére?”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. október 01. 09:08
kir2vik 2024. október 01. 08:41 részére Orbán "Blamázs" Balázs szerint személyes identitása, ősei becsületén, életüket feláldozó hazaszeretetén alapul. Médiafelületén, bemutatta a dédapja, Khloyber Oszkár honvéd, II. vh-s, a mai Ukrajna területén bekövetkezett hősi halálát igazoló dokumentumot. 1926-ban Csáky-Pallavicini Hippolyt őrgróf, Török Pál és Khloyber Oszkár (sz.1897.03.14., Zombor, an. Duhokai Rehák Ilona) katonatisztekkel elhatározta; Strobl Alajost felkérik, hogy készítsen Horthy kormányzóról egy szobrot, hogy annak másolatait elhelyeztessék az országban. Ezt követő anyagi - lopás - vita lezárása után többé nem szerepel katona tisztként Khloyber Oszkár, aki honvédként került a frontra.  1933-ban a lapok beszámoltak egy bűncselekményről; Khloyber Oszkár dohánygyári tisztviselő leütött egy idős pénzbeszedőt, majd kereket oldott az öregnél talált ötezer pengővel. Khloybert (sz.1897.03.14., Zombor, an. Rehák Ilona) öt év fegyházra ítélték rablásért.  Hát nem érdekes?
pesti051
2024. október 01. 08:59
folytatás... Ami meg Orbán Balázst illeti, tanuljon meg egyértelműen fogalmazni, különben a "Jó napot kívánok"-ját is félre fogják magyarázni. Ami meg a tényeket illeti: abban igaza van, hogy még azt is tudni kell, egy szabadságharcot mikor kell befejezni, nekünk magyaroknak sajnos elég nagy gyakorlatunk van benne, Rákóczi, negyvennyolc, ötvenhat... Ha nem tesszük le a fegyvert, akkor az alternatíva akár a nemzet pusztulása is lehetett volna, "az utolsó emberig" harcolni ezt is jelenthetné... Az ukránok - pontosabban Zelenszkij - ez utóbbit választotta. Az utolsó ukránig, ez se Zelenszkijnek, se gazdájának, az USA-nak nem fáj... Ilyen szempontból igaza volt Orbán Balázsnak, más kérdés, hogy a mondatait iszonyúan elcseszte...
pesti051
2024. október 01. 08:58
Jó kérdések, az ember nem tévedhet túl nagyot, ha azt mondja a "ki volt" kérdésére, hogy az USA. A magyarázkodásuknál külön vicces, amikor az ukránokra akarják kenni az Északi áramlat felrobbantását, mondván, hogy a CIA tudott róla, csak "nem volt képes" megakadályozni... Ilyen alpári primitív hasbaakasztást... még a moslék sem hiszi el, csak ők kötelességből tesznek úgy... Ami meg az isztambuli folyamatot illeti, mikor már majdnem megegyeztek, Boris Johnson hirtelen Kijevbe ment, megkavarni a xart.. Az USA nyilván erről sem tudott... Menjenek a fenébe.
sexykitty-5000099
2024. október 01. 08:53
🍓 ️ ­É­r­­­t­é­­­k­­e­­­l­d­­­ ­a­­ ­­s­­z­­­e­­x­i­­­ ­­p­u­­­n­c­­­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!