Kijevben foghatják a fejüket: egyre több német politikus áll a magyarok oldalára

2024. október 03. 18:37

„Elkötelezettek vagyunk a tűzszünet és a béketárgyalások iránt”.

2024. október 03. 18:37
null

Nyitókép: Genya Savilov / AFP

Több német regionális politikus is tárgyalásokat szorgalmaz Ukrajna és Oroszország között a „budapesti memorandum szellemében” – olvasható kiáltványukban, amelyet a Frankfurter Allgemeine Zeitung publikált. Egész pontosan Michael Kretschmer szász és Dietmar Wojtke brandenburgi miniszterelnök, valamint Mario Voigt, a türingiai CDU elnöke jegyezte az írást.

Érvelésük szerint a hidegháború befejeztével Németországot csupa békés ország vette körül, ez pedig egy prosperáló korszakot hozott az ország számára. Ehelyett most azonban háború pusztít a kontinensen, amely több tízezer halottat követelt, és milliókat kényszerített menekülésre. 

Azt szeretnénk, ha a háború okozta emberi szenvedésnek vége lenne – ezért elkötelezettek vagyunk a tűzszünet és a béketárgyalás mellett Ukrajna és Oroszország között, a budapesti memorandum szellemében, és az ENSZ Alapokmányának megfelelően”.

Mindhárom politikus egyetért abban, hogy ahhoz, hogy Oroszországot rávegyék a tárgyalásokra, erősebb és egységesebb szövetségre van szükség

Németország és az EU még mindig vonakodik attól, hogy ezt az utat kövesse. Minél szélesebb a nemzetközi együttműködés, annál nagyobb hatást tudunk gyakorolni. Így tudjuk elérni a tűzszünetet”

– áll a kiáltványban.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2024. október 03. 21:24
"ahhoz, hogy Oroszországot rávegyék a tárgyalásokra, erősebb és egységesebb szövetségre van szükség" Erősebb szövetség magyarul tömbösödést jelent, a tömbösödés pedig a konfrontáció alapja. Tehát aki kevesebb konfrontációt akar, az nem akarhat szembenálló táborokba tömörült világot. Pláne hogy ennek a háborúnak legfőbb oka, hogy Ukrajnát is be akarták vonni egy Oroszországgal ellenséges katonai tömbbe. Amit javasolnak az nem a megoldás, hanem a probléma alapja.
fater0921
2024. október 03. 21:18
Nézve a zselé képét, az az érzésem, hogy mindjárt sírva fakad.......görény.
sexykitty-5000103
2024. október 03. 21:07
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­­­k­e­­­l­­d­ ­­­a­ ­­s­­­z­­e­x­­­i­­­ ­­p­­u­­n­­c­­­i­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Kovács Ubul
2024. október 03. 21:00
A budapesti memorandum garantálta Ukrajna területi integritását, tehát jó irányba megyünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!