Kiborult Navalnij özvegye, miután az ENSZ-főtitkár kezet rázott Putyinnal

2024. október 25. 09:20

Gyilkosnak nevezte az orosz elnököt.

2024. október 25. 09:20
null

Nyitókép: Alexander NEMENOV / AFP
 

Az október harmadik hetében megrendezett BRICS-csúcstalálkozón két tucat világvezető gyűlt össze Oroszországban. Az esemény a feltörekvő gazdaságok szövetségének találkozója, amelytől a Kreml azt várja, hogy kihívást intézzen a nyugati „hegemónia” ellen – számolt be a The Guardian.

Vlagyimir Putyin elnök a csúcstalálkozóval demonstrálni kívánta, hogy a Moszkva elszigetelésére irányuló nyugati kísérletek a két és fél éve tartó offenzíva ellenére sem értek el célt.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eseményen többek között részt vett António Guterres ENSZ-főtitkár is, aki, a nyugati sajtó nagy felháborodására, 

kezet rázott az orosz elnökkel.

A főtitkár a BRICS csúcstalálkozón az „igazságos békét” sürgette Ukrajnában. Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista özvegye azonban keményen bírálta Guterres ENSZ-főtitkárt, amiért egyáltalán találkozott Putyinnal.

Ezt is ajánljuk a témában

Guterres közölte az orosz elnökkel, hogy „az orosz invázió Ukrajnában megsértette az Egyesült Nemzetek Alapokmányát és a nemzetközi jogot”.

Moszkva kész lenne megfontolni bármilyen lehetőséget a konfliktus lezárására Ukrajnában, de kizárólag a „terepen lévő realitások alapján”, és „másra nem hajlandó” – jelentette ki az orosz elnök, majd azzal vádolta a Nyugatot, hogy Ukrajnát felhasználva „kritikus fenyegetéseket teremt Oroszország biztonságára nézve” – tudósított a The Guardian.

Ezt is ajánljuk a témában

A háború harmadik évében jártunk, és az ENSZ főtitkára kezet fogott egy gyilkossal

– írta ki az esemény kapcsán a X közösségi oldalára Julija Navalnaja.


 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. október 25. 14:52
Igazából ott helyben le kellett volna lőnie, ez lett volna az erkölcsi kötelessége nem? Ha rajtuk múlik, a vágyvezért értelmezése a világnak lehetetlenné teszi bármilyen konfliktus lezárását.
Intel
2024. október 25. 11:44
Az ukránok máris föltették Guterres urat a Mirotvorec halállistára. Mostanában aligha megy Kiiyiiv felé.
gullwing
2024. október 25. 11:36
Miért nyafog? Mikor a férje meghalt nem gyászolta ha nem ródsót tartott a Föld körül...
Dorset Naga
2024. október 25. 11:31
Ócska kurva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!